Šī receptīte manā pūriņā nāca vakardien,kad staigājot pa veikalu domāju,ko gribētu pagatovot pustdienās.Zināju ka vēlos krēmzupu,bet kādu,nebija ne jausmas,tad nu gāju gar plauktiem un saliku grozā visādus produktus,lai sanāktu garda zupiņa.
Mūsu pustdienās bija nebeidzami gardā krēmzupa ar Rasas klātbūtni,bet lai to varētu pagatavot arī jūs,tad sākam padalīšanos ar gardo recepti:
Sastāvdaļas:
*5 vidēja lieluma kartupeļi
*4 burkāni
*5 sīpoli
*1 paciņa Rasas krēmsiers ar gailenēm un baravikām
* 400 g šampinjoni
*1 galviņa brokolis
*karsti kūpiāts c/g bekons
*salds krējums-200 ml
*sāls,pipari,universālā zupas garšviela
*pētersīļi
*Rasas klasiskais krēmsiers-karote ar kaudzīti
Pagatavošana:
Vispirms visus dārzeņus apstrādājam un sagriežam nelielos gabaliņos,bet bekonu sagriežam smalkākās strēmelītēs.
Visas sagatavotās sastāvdaļas apcepam zeltaini brūnus,pievienojot sāli,izņemot kartupeļus.Tos beram katliņā,kurā ieliets 4 litri ūdens.
Visu vāram līdz sastāvdaļas ir mīkstas un sāk jau jukt ārā.
Tad to pa daļām lejab blenferī un sablenderējam viendabīgā masā.
Tad to sablenderēto zupiņu,lejam atpakaļ katliņā.Aromāts un garša jau tagad ir izcila. Kad visa zupiņa ir sablenderēta,tad tai pievienojam saldo krējumu-pusi no paciņas un paciņu Rasas krēmsieru ar gailenēm un baravikām.Visu kārtīgi uzvāramik pa laiciņam pamaisot.
Uz pannas apcepam bekoniņu.
Zupiņu lejam bļodiņās...Smaržo pasakaini.
Tālāk uzlejam mērcīti-sablenderētu Rasas klasisko krēmsieru ar pērtersīļu lapiņām un pusi saldo krējumu un pievienojot nedaudz garšvielu.
rotājam ar sacepto bekoniņu,kraukšķīgi sulīgiem šampinjoniem un pētersīļu lapiņu.
Nu re mūsu zupiņa ir gatava un nu varat ķerties pie darba ;) žēl ka nevaru nosūtīt jums smaržu...
Lai labi garšo,
Baiba.
Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums