Paula Roze: Šajā laikā mēs ļoti daudz ko par sevi iemācāmies

Paula Roze: Šajā laikā mēs ļoti daudz ko par sevi iemācāmies

27. Apr 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paula Roze daudziem zināma kā sieviete, kura spēj iedvesmot citus. Un arī šajā laikā viņa aizvien mīl dzīvi, visam pa vidu cenšoties apvienot ģimenes dzīvi ar biznesu.

Parādās cilvēku īstās sejas

Paula teic, ka šobrīd katram no mums ir ļoti liels darbs ar sevi, katrs no mums iziet cauri kādam sēru posmam, tāpēc viņa cenšas netiesāt cilvēkus par viņu rīcību, jo saprot, ka katrs no mums esošo situāciju pieņem savādāk. “Vienam patīk joki, kāds cits saka, ka tas ir netaktiski, savukārt vēl kāds metas iedvesmot, gatavot vai arī iedzer vienu vīna glāzi vairāk. Katrs ar stresu tiek galā citādāk. Svarīgākais ir izkristalizēt savu ceļu” saka Paula Roze. Viņa pati sapratusi, ka, pirms citiem stāstīt, kā vajag rīkoties, iesākumā jātiek galā pašai ar sevi. 

“Šādā situācijā mūsu paaudze nav bijusi, jo arī finanšu krīze bija pavisam kas cits,” noteic Paula, piebilstot, ka šajā laikā varam ļoti daudz ko par sevi iemācīties, un svarīgi ir tas, kā pats ar visu tiec galā, cik taktisks esi, jo šajā laikā daudziem cilvēkiem parādās viņu īstās sejas.

Censties plānot

Paula ikdienā cenšas apvienot strādāšanu ar divu mazu bērnu audzināšanu un, kā atzīst pati, tas nav viegli, jo nevari aizvērt durvis un teikt, lai bērni astoņas stundas pasēž vieni. Viņa smej: “Ar vienu roku cepu pankūkas, ar otru atbildu uz e-pastiem, ar trešo esmu Skype sarunā, bet ar ceturto vēl gatavoju Excel tabulās kādu piedāvājumu.” Protams, tas nav viegli, bet, galvenais, pēc Paulas domām, ir mēģināt plānot un, ja kaut kas neiet pēc plāna, par to nepsihot, jo skaidrs, ka esošā situācija iedod jaunu izaicinājumu.

Internets krīzes laikā pavēris jaunas iespējas

Esošā situācija ir jauni izaicinājumi ikvienam no mums, liekot meklēt jaunus risinājumus un jaunas pieejas daudzām ierastām lietām. Distancēšanās laiks arī ieviesis kardinālas izmaiņas kultūras dzīvē, jo nenotiek ierastie koncerti, izrādes. Paula, raksturojot sevi, gan saka, ka pati pēc dabas nav ļoti aktīva pasākumu apmeklētāja, taču viņai patīkot, ka patlaban mūziķi rīko “live” koncertus: “Es parasti izvēlos pieklusinātas aktivitātes, bet tagad vienas nedēļas laikā esmu bijusi jau divās stāvizrādēs un trijos koncertos. Man personīgi nav iebildumu par šo pieredzi arī samaksāt naudu.”

Viņa uzsver, ka ir forši dzīvot laikmetā, kas paver šādas iespējas, jo, abstrahējoties no tā, kādas muļķības un miskaste atrodama internetā, tas tomēr ir fantastisks instruments, kāds nav bijis pieejams iepriekš. P. Roze: “Jābūt kritiskajai domāšanai, izvērtējot, kam tu seko un kam tu tici. Ja cilvēks tic visam, ko viņam baro, neuzdodot jautājumus pēc būtības, vajadzētu tomēr padomāt.” Šobrīd interneta vidē gan viņa novērojusi daudzas foršas lietas, kas liek cerēt, ka cilvēki analizē to, ko viņi patērē.

Bērni vienīgie zina, kā mammas sirds izklausās no iekšpuses

Paula ir divu bērnu mamma. Viņa atzīst, ka bērni ir maģija, jo viņi ir vienīgie, kuri zina, kā no iekšpuses izklausās māmiņas sirds, līdz ar to, starp mammu un bērnu valda mistiska saikne. “Būt par vecāku ir interesanta lieta, jo ir reizes, kad pašam gribas ielīst mammai klēpī, bet saprotu, ka man ir jāpieņem lēmumi par kādu citu, un man nav ne jausmas, vai tie ir pareizi. Bet mazais cilvēks paļaujas, ka pieaugušais noteikti zina,” saka Paula, piebilstot, ka pareizās atbildes viņa bieži nemaz nezinot.

Paulai ir ļoti svarīgi, lai izaudzinātu savus bērnus par labiem cilvēkiem, kuri domā ar savu galvu un kuru dzīves vērtība ir nevis kādu “apčakarēt”, bet gan pasniegt roku tam, kurš nokritis. Viņa no sirds vēlas savos bērnos ielikt padomu, lai viņi būtu veselīgi domājoši un nedarītu pāri citiem. 

SKATIES VISU INTERVIJU ŠEIT