Olivistria.lv ved gardēžu tūrē uz Istriju

Olivistria.lv ved gardēžu tūrē uz Istriju

21. May 2019, 10:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrs ceļojums, kurā dodamies, var sagādāt visneparastākos pārsteigumus. Tas var iepriecināt mūsu sirdis, acis, sajūtas, garšas, baudas, sajust mīlestību – mīlestību pret tradīcijām, saknēm un arī visu jauno un nezināmo. Pat ceļojumam beidzoties, var gadīties, ka joprojām nezinām, kur tas mūs ir aizvedis. Tieši tā beidzās mūsu pirmais ceļojums uz Istriju Horvātijā, sajūtu pilns, bet, likās, ka bez nobeiguma. Un sajūtas nemeloja – pēc pus gada mēs uz Latviju sākām vest vienu no pasaules un Istrijas izcilākajām olīveļļām Negri Olive oil, savukārt šajā pavasarī devāmies nedēļas braucienā uz reģionu, lai atklātu to vēl vairāk un sagatavotu īpašu izcilo ēdienu un vīna baudīšanas tūri.

Ja Jums garšo vidusjūras virtuves ēdieni un vēlies sajust nedadz savādāku tās izpildījumu, tad aicinām Jūs pievienoties ekskluzīvā un baudpilnā ceļojumā - gastronomiskā tūrē uz Istrijas reģionu 15.-22.septembrī, 2019. Mēs apsolam, ka tas būs neaizmirstams piedzīvojums - gastronomisks baudījums gardēžiem!

Ceļojumā Jūs iepazīsiet senās vīna un olīveļļas ražošanas tradīcijas un vienu no gardākajām Vidusjūras virtuvēm pasaulē, unikālo  dabu, Eiropas reģionu, kurā tiek piedāvāta garšu un dabas daudzveidība! Tas viss ir piedāvāts mūsu unikālajā ceļojuma programmā!

Programmā: Istrijas pussalas pērles Rabaca – Labina – Skitača – Trgeta – Pula – Roviņja – Limas līcis - Motovuna - Gražņana – Kotli – Huma

1.diena, 15.septembris

08:05 Izlidošana no lidostas “Rīga”, ierašanās lidostā “Rijeka”, Horvātija 09:35. Tālāk ceļš vedīs caur Opātiju uz Rabacu, pa ceļam piedāvāsim iestiprināties restorānā jūras krastā ar īpaši skaistu skatu uz līci. Iekārtošanās apartamentu viesnīcā Istra Fortuna un brīvais laiks.

Vakarā došanās uz ceļojuma atklāšanas vakariņām vienā no ekselentākajiem restorāniem Labinā - “Kvarner”.

2.diena, 16.septembris

Šajā dienā uzsāksim iepazīšanos ar Labinas pussalu, vispirms apmeklēsim Skitaču. Tālāk jau dosimies lejup pa kalnu uz Labinas pussalas ziemeļu daļu, pa ceļam viesosimies Negri Olive Oil olīvu dārzā ar stāstu par olīvu audzēšanu, un tad ieturēsim gardas jūras velšu pusdienas restorānā Trgetā, līča malā. Šeit būs arī iespēja pēc izvēles doties izbraucienā ar kuģīti vai laiskoties jūras krastā ar vīna glāzi. Šo dienu noslēgsim ar nelielu ekskursiju pa Labinu un vīna un izcilās Negri Olive olīveļļas degustāciju Negri Palace – Gastro galerijā.

3.diena, 17.septembris

Laiskā diena. Dosim jums iespēju pirmo dienas daļu vadīt pludmalē vai kādā no daudzajām kafejnīcām un restorāniem jūras malā Rabacā. Pēcpusdienā dosimies uz vīnogulāju un olīvkoku ieskautu vīna ražotni, kur mūs sagaidīs gan ekskursija pa senu muižu, gan vīna kambariem, gan lieliska degustācija un vakariņas. Tūres laikā Jums būs iespēja apmeklēt 2 vīna darītavas.

4.diena, 18.septembris

Degustāciju diena. Šajā dienā dosimies Pulas virzienā un apmeklēsim divas izcilas degustācijas. Pirmā no tām būs Istrijas prošuto degustācija.  Mūsu apmeklētā ražotāja ražotais prošuto ir reģistrēts aizsargāto cilmes vietas nosaukumu reģistrā un aizsargāts ar ģeogrāfiskās izcelsmes norādi Eiropas Savienības līmenī, tā nosaukums ir reģistrēts un aizsargāts ES kopējā tirgū.

Tālāk dosimies uz Pulu un apmeklēsim Olīveļļas muzeju, kas ne vien ļaus ieskatīties tūkstošiem gadu senajās Istrijas olīveļļas ražošanas tradīcijās, bet arī izglītos, kāda ir atšķirība starp dažādām olīveļļām un kāpēc lielveikalā nopērkamā extra virgin olīveļļa nav augstvērtīga olīveļļa.

Pēc brīvā laika pilsētā dosimies vakariņās uz lauku saimniecību, tur mūs sagaidīs tradicionālas Istrijas vakariņas un mūzika.

5.diena, 19.septembris

Pametam Rabacu un dodamies iekšzemē, Motovunas virzienā, pa ceļam apmeklēsim Roviņu un  Limas līci, kurā tiek audzētas mīdijas. Ceļā uz Motovunu Pazinā apmeklēsim Žila Verna alu un Pazinas ieleju.

Tālāk dosimies uz Motovun, iekārtosimies Villa Borgo viesnīcā un jau vakarā mūs gaidīs klasiskās Istrijas  pastas meistarklase un vakariņas.

6.diena, 20.septembris

Brīvais laiks no rīta pilsētā Motovun, tālāk dodamies uz Gražņanu.

Pēcpusdienā dosimies uz Vīna ekspertu degustāciju uz vienu no izcilākajām Istrijas vīna darītavām Kabola.  Tur mūs sagaida profesionāli vadīta vīna tūre vīna darītavā un someljē vadīta vīna testēšana, kurā iekļauti trīs svaigie vīni un viens sarkanvīns, kā arī tradicionālas uzkodas un deserts.

7.diena, 21.septembris

Pārsteigumiem pilna pēdējā diena mūsu Istrijas garšu piedzīvojumā! Dosiemies uz Kotli ūdenkritumu, apmeklēsim mazāko pilsētu Huma. Šajā dienā jūs sagaida ekskluzīva iespēja doties trifeļu medībās ar tam apmācītiem suņiem! Un, protams, visdažādāko produktu ar trifelēm degustācija.

8.diena, 22.septembris

Mājās došanās diena. Izbraukšana no viesnīcas 7:00.

Pilna programma un apraksti pieejami mūsu mājas lapā.

Aktuālākā informācija būs pieejama arī Facebook.

Tūres cena: 1295,00 EUR/vienai personai

Cenā iekļauts:

-        Avio biļetes (airbaltic, Rīga – Rijeka – Rīga, 15.-22.septembris, 2019)

-        Autobusa pakalpojumi ceļojuma laikā (izņemot privātus braucienus)

-        10 garšu baudījumi (restorāni un degustācijas, tajā skaitā, trifeļu medības un degustācija, pastas meistarklase, divas vīna degustācijas, prošuto degustācija, vakariņas lauku saimniecībā, u.c.)

-        Olīveļļas muzeja apmeklējums

-        Nakšņošana viesnīcās Rabacā un Motovun

Cenā nav iekļauts:

-        Apdrošināšana

-        brauciens ar laivu Trgetā, apm 1,5 stundas, vīna glāze iekļauta, cena 13,00EUR (pēc izvēles)

-        Pusdienas Pulā

-        Brauciens ar kuģīti Limas līcī, 1 stunda, cena 13,00 EUR (pēc izvēles); pusdienas mīdiju restorānā no 15,00 EUR (pēc izvēles)

-        Brauciens ar trosu ceļu Pazinā 19,00EUR (pēc izvēles)

-        Pusdienas Gražņanā

Apmaksas un pieteikšanās kārtība:

Piedāvājam veikt apmaksu par dalību tūrē 3 maksājumos:

1)     pirmā iemaksa 20 % apmērā no kopējās cenas jeb 259,00 EUR, apmaksa veicama līdz 1.jūlijam;

2)     otrais maksājums 40 % apmērā no kopējās cenas jeb 518,00 EUR, apmaksa veicama līdz 1.augustam;

3)     pēdējais maksājums 40 % apmērā no kopējās cenas jeb 518,00 EUR, apmaksa veicama līdz 1. septembrim.

Lai pieteiktos tūrei, lūdzam aizpildīt pieteikuma formu https://ej.uz/istrijasgarsas. Pieteikuma forma vienlaikus ir Jūsu apņemšanās noslēgt līgumu ar organizatoriem un veikt pirmo iemaksu 20 % apmērā no kopējās cenas jeb 259,00 EUR līdz 1.jūlijam.

Organizators:

www.Olivistria.lv

Tālrunis: +371 26558085 (Jana); +371 29528979 (Anita)

Web: www.olivistria.lv

E-pasts: info@olivistria.lv

FB: https://www.facebook.com/olivistria