MiniZoo BRIEŽI, tepat Pierīgā!

MiniZoo BRIEŽI, tepat Pierīgā!

09. Jun 2020, 16:04 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Pašās maija pēdējās dienās, kad saulīte vēl galīgi nepriecēja, bet mājas 4 sienas bija pamatīgi apnikušas no divu mēnešu pašizolācijas , izlēmām, ka beidzot laiks savus degunus “izbāzt” civilizācijā! Es esmu no tām piesardzīgajām mammām, un pirms mūsu minizoo apmeklējuma piezvanīju īpašniekiem un apjautājos- kā ar cilvēku vēlmi ciemoties pie dzīvnieciņiem ir šobrīd! Tākā piesardzība lielakajai daļai cilvēki vēl mani iepriecināja, tad nolēmām , ka esam gatavi doties ceļā! 

Devāmies ceļā uz fantastisko, tepat Pierīgā atrodamo “Piemājas zoo Brieži”. Šeit ciemojamies jau otro gadu pēc kārtas, un sanāk, ka sezonā mūsu apmeklējums ir ne reizi vien! Šoreiz gan devāmies divatā ar Eliotu, jo tētim bija visa diena saplānota sapulcēs no rīta līdz vakaram un paņemt datoru līdzi  šoreiz nebija iespējams! 

Kā tad atrast šo vietiņu- ja brauksi ar savu auto un Waze ierakstīsi “zoo Brieži” tevi noteikti aizvedīs uz īsto vietu. Orientējoši, lai saprastu kurā Pierīgas galā tas ir-  aiz Dreiliņiem, pie Sauriešiem! Pie paša zoo ir milzīga autostāvvieta, kas svarīgi- bezmaksas! 

Biļešu cenas:

Biļetes iegādājamas tikai uz vietas pie minizoo- skaidrā naudā! Lai būtu pārskatāmāk- zemāk pievieno cenrādi:

Vispār šī zoo īpašnieki ļoti atvieglo visu info meklēšanu, jo ir plaši pieejams info gan viņu instagram lapā , gan Facebook kontā! 

Darba laiks- arī darba laiks ir ļoti labs, lai būtu pārskatāmāks, pievienoju zemāk foto:

Mēs uz zoo izdomājam doties tieši darba dienā. Ieradāmies ap plkst.12 un bijām tikai divas ģimenes! Tākā teritorija atrodas brīvā dabā, ir ļoti viegli ievērot divi metru distanci , apskatīt visus pieejamos dzīvnieciņus, pabarot tos, kā arī, īpašnieki ir īpaši padomājuši par bērniem- šeit ir pieejami arī spēļu laukumiņi, spēļu mājiņas , kā arī smilšu kastes! Nezinu, vai ierodoties pie tik daudz grāmatiņās redzētiem dzīvniekiem spēļu laukumiņš ir pirmais par ko bērns iedomājas, bet, ja kādam tomēr vēl no dzīvniekiem ir bail, tad būs ko darit arī šiem bērniņiem! 

Eliots pagājušo gad vairāk skatījās kā mammai ar tēti izdodas pabarot dzīvnieciņus! Tad nu šogad bija pats gatavs , un pilnīgi bezbailīgs! Esot minizoo viņam izveidojās savs mīļāko dzīvnieciņu top3 - kaziņas, zirgi, un stirnas! 

Bez šiem dzīvniekiem atrasīsi arī vistas, trušus, ponijus, dažnedažādus putniņus, aitas utt. Nu riktīgi mīlīgs mini piemājas zoo!
Dažbrīd Eliots dzīvnieciņu barošanā bija tik bezbailīgs, ka nācās reizēm paraut nost, jo lielos zirgus bija gatavs no saujiņas barot ar graudiņiem- šim pasākumam es vēl nebiju gatava un piedāvāju, lai zirdziņus labāk pacienā ar burkāniem ..

Es pati baidījos šādiem zobiem dot graudiņus, tāpēc izlīdzējāmies tikai ar burkāniem :)

 

 

Ak jā! Uz vietas ir iespējams iegādāties arī barošanas kastītes- graudu glāzīte maksā 0.50€, un burkānu kastīte 1€! Ja jums šķiet, ka ar vienu x pietiks- kļūdaties! Es skrēju visu pirkt 3x , bet , nu galīgi nav žēl, skatoties to bērna sajūsmu un prieku! 

Zemāk pievienošu pāris uzņemtos foto..

 





 

Noteikti aizbrauciet, apsolu, ka nenožēlosiet ne Jūs, ne bērni!

Vēl viena lieliska iespēja šeit- svinēt gan svētkus, gan tāpat piknikam noīrēt nojumīti ar visu grilla vietu-  super atpūta skaistai vasaras dienai!

Atbraucot mājās un stāstot tētim par piedzīvo jau vakarā Eliots (3.5g) jautāja- Mammīt! Kad mēs brauksim atkal pie kaziņām? :)