Mammu Bizness: LaCreation - meitenes, kas rada sirdssvētkus!

Mammu Bizness: LaCreation - meitenes, kas rada sirdssvētkus!

06. Oct 2015, 06:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atsākam iedvesmojošas intervijas ar mammām, kuras spēj ne tikai auklēt un audzināt bērnus, bet arī izlolot savu biznesiņu. Šajā reizē jums būs fantastiska iespēja, uzzināt, kā tad dzimst svētku idejas LaCreation darbīgo meiteņu paspārnē! Jūs visi, visi, pavisam noteikti, esat pamanījuši, gan čaklo, jauno māmiņu Agnesi, gan Lieni, kas piedalās regulāri arī Māmiņu Kluba pasākumu rīkošanā! Viens no pēdējiem bija modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", kur sagaidījām skolas atnākšanu, un tad tikāmies arī kinoteātrī, kur kopīgi ne tikai skatījāmies multfilmu par Mēnes sargu Mūnu, bet arī jautri pavadījām laiku! Vairāk par LaCreation pastāstīs Agnese!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Pirms izveidoju La creation, vairākus gadus darbojos kā animators un vadīju bērnu ballītes. Strādāju patieši foršā vietā „Sapņu Rūķis” kolektīvs bija mazs, bet ļoti stabils. Ja nemaldos, noballējos kādus gadus 6 un biju kā uzņēmuma dinozaurs, tāpēc jutu, ka dzīvē ir kaut kas jāmaina. Negribējās vairāk ballēties pasaku tēlos, bet zināju, ka vēlos turpināt pasākumu sfērā.  

20151001080223-29659.jpg

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Viss radās ļoti spontāni. Sēdējam ar sirdsdraudzeni Lieni un pēkšņi saslēdzās klikšķis- mēs vēlamies kopā rīkot pasākumus. Tad viss gāja ļoti zibenīgi. Nākamajās dienās sēdēju un izdomāju nosaukumu. Zvanu Lienei, saku: IR! LA CREATION! L- Liene, A- Agnese,  Creation- kreativitāte, radošums, radīšana. Tad pati izvedoju logo un varējām sākt.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

La creation ir radoša svētku aģentūra, kas piedāvā pasākumu orgnizēšanu un radošās darbnīcas. Vadam un organizējam kāzas un citus svētkus. Aktīvi darbojamies radošajās darbnīcās, kurās darbojas gan bērni, gan pieaugušie.

Uzsākt savu biznesu mani pamudināja vēlme būt neatkarīgai.  Esmu strādājusi daudzās vietās, meklējot sevi. Strādājot ar bērniem un vadot pasākumus jutos vislabāk. Tā bija mana konforta zona vairākus gadus, no kuras baidījos izkāpt. Par laimi, man visās manās darbavietas ir bijušas ļoti spēcīgas sievietes. Pašpietiekamas, elegantas un laimīgas. Viņas arī ir bijis mans etalons. Mērķis uz ko tiekties.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Organizēt pasākumus ir ļoti sarežģīts process. Ir jāprot izdabāt klienta vēlmēm piedāvājot pašu labāko risinājumu. Lieta, ko mēs noteikti nevēlamies darīt ir veidot copy paste pasākumus. Tas arī šo procesu sarežģī, jo nepātraukti ir jādomā jauni risinājumi un piedāvājumi. Vislabākais virzītājspēks ir cilvēka smaids un pateicības vārdi. Tad tu zini, ka esi pareizajā vietā un laikā.

20151001080145-76098.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Jā, mums ir aktīvs draugiem.lv un  facebook.com konts, kurā publicējam lielu daļu savu pasākumu. Arī mājaslapu cenšamies uzturēt aktīvu. Ja facebook un draugiem.lv uzsvars tiek likts uz bildēm, tad mājaslapā varam izpausties ar tekstiem un tā radīt sajūtas par pasākumiem. Dalāmies tajā arī ar pieredzi un ieteikumiem.

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Vislabākā reklāma ir labi izdevies pasākums vai radošā darbnīca, tad nekāda reklāma nav nepieciešama- cilvēki atrod mūs paši. Sociālajos tīklos izvietojam informāciju par sevi un atrādam savus veikumus.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Manuprāt, pašreiz Latvijas tirgū ir neliela pasākumu rīkotāju pārprodukcija. Klientiem ir ļoti liela izvēle. Ir lielie spēlētāji, kuri darbojas tirgū jau daudzus gadus un ir mazie, kuri cenšas iespraukties un izdzīvot. Šis ir tas gads, kad esam izdzīvojušas, esam ielikušas labus pamatus, klienti sāk mūs atpazīt. Palielinās darba apjoms, jau šogad zinām, kādus pasākumus vadīsim nākamajā gadā.  

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mēs radām sirdssvētkus! Tie var būt mazi vai lieli pasākumi, viss slēpjas sajūtās, kuras rodas šajos pasākumos. Veidojot radošās darbnīcas īpaši piedomājam pie tā, lai tas vizuāli labi izskatītos. Ja esam daļa no pasākuma, tad pieskaņojamies pasākuma kopējam tēlam. Radošās darbnīcas ar La creation vienmēr ir jauks piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem.

20151001080157-44374.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir burvīgs dēls Regnārs, kuram jau ir 8 mēneši. Īsts meiteņu mīlulis un sabiedrības dvēsele. Īpaši patīk blondīnes.  

20151001080237-87412.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Liels palīgs man ir mana kolēģe Liene, reizēm mazā dēļ, nevaru veikt konkrētu darbu, tad viņa ir saprotoša un vienmer atbalsta mani. Ir grūtās dienas, kad tieši tajā brīdī, kad ir jāpaspēj izdarīt 101 lieta, Regnārs niķojas un vēlās tikai manu sabiedrību. To nekad neliedzu, vienmēr pakārtoju savu ikdienu mazajam. Apzinos, ka esmu visa viņa pasaule un viņš ir mana.

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Būšana par mammu man ir devusi izturību stresa situācijās. Reizēs, kad pašakumā noticis kads neparedzēts gadījums, uztveru to mierīgi un meklēju risinājumu, apzinoties, ka dzīvē ir daudz lielākas problēmas.

20151001080208-75647.jpg

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Atrast savu īpašo lietu ar ko jūsu darbs būs unikāls. Neskrieniet pakaļ tendencēm, bet izpētiet tirgu un esiet pareizajā vietā un laikā. Rūpīgi pardomājiet mārketinga stratēģiju. Necentieties skriet notikumiem pa priekšu. Sāciet ar mazumiņu, apostiet gaisu un tad speriet laukā lielos plānus un idejas. :)

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg