Mammas brīvdienas Baltvillā

Mammas brīvdienas Baltvillā

25. Feb 2019, 09:42 Banija Banija

Šī nedēļas nogale bija savādāka nekā ierasts. Es izbaudīju klusumu, mieru un beidzot biju pavēlniece pār TV pulti, pati izlemjot, ko un kad skatīties.

Aizvadītajā dzimšanas dienā mans vīrs uzdāvināja izcilu dāvanu - brīvdienu man vienai pašai viesnīcā Baltvilla ar nakšņošanu, SPA procedūrām, bezgala gardām vakariņām un brokastīm. Proti, pasaka gluži kā TV raidījumā Tēta nedienas, vienīgais, bez kamerām.

Savu brīvdienu rezervēju jau janvārī, un šo nedēļas nogali gaidīju ar lielu nepacietību. Kad pienāca sestdiena, sajutos gan nedaudz dīvaini, jo pēdējā reize, kad biju šādi kārtojusi somu un devusies projām no mājām viena pati, bija, kad devos uz slimnīcu. Somā liku neizlasītos žurnālus, grāmatas, jo mans mērķis bija lasīt, lasīt, lasīt, darīt to, ko nepagūstu mājās, jo vienmēr kādam ir kāds svarīgāks jautājums un vajadzība.

Nonākot Baltvillā, administratore man pasniedza "welcome" vēstulīti, izstāstīja, cikos sāksies SPA procedūras, varēju izvēlēties, cikos vēlos, lai tiktu pasniegtas vakariņas. Smaidīju kā mazs bērns, kurš beidzot ticis pie sen kārotas mantas. Un kad nonācu istabiņā... es nespēju noticēt, ka tas viss notiek ar mani. Sirds līksmoja no sajūsmas, es turpināju smaidīt. Izkrāmēju līdzpaņemtās mantas, ieritinājos gultā un izbaudīju klusumu, kas mājās ir salīdzinoši reta parādība.

Viesnīcas numuriņš ir salīdzinoši askētisks, bez liekas greznības, taču mājīgs un ar tiiiik mīkstu un vieglu segu kā vate. Mmmm, baudīju RED šokolādi (kas gan tā būtu par brīvdienu bez kāda našķīša) un lasīju grāmatu.

Lai gan regulāri apmeklēju kosmetologu, nekad mūžā iepriekš nebiju baudījusi profesionālu masāžu, bet te nu tas bija. Divu stundu garumā tiku lutināta, apmīļota ar visa ķermeņa masāžu un sejas procedūru. Guļot un baudot sajūtas, es domās 100 reizes paguvu pateikt paldies savam vīram par tik fantastisku dāvanu. Jutos kā septītajās debesīs, kā nonākusi nereālā pasaulē, kur viss ir tikai man. Savukārt pēc procedūrām - tasīte nesteidzīgas tējas. Atgriežoties pēc procedūrām savā numuriņā, šķita, ka lidoju, jo sajūtas bija patiesi nereālas.

Aptuveni stundu pavadījusi numuriņā un lasot līdzpaņemtos žurnālus, kurus ikdienas steigā nebija izdevies izlasīt, devos uz Baltvilla restorānu vakariņās. Tik svinīgi, skaisti un īpaši. Viesmīle piedāvāta izvēlēties starp diviem vakariņu variantiem, no kuriem mani visvairāk uzrunāja tīģergarneļu un kalmāru pikantā kokospiena zupa (tas bija burvīgs vakariņu sākums ar tik piesātinātu garšu!), zandarta fileja ar ceptu ziedkāpostu biezeni, brokoļiem, greipfrūta segmentiem un citronzāles – diļļu merci, bet saldajā - Big Cookie ar Marshmellow, cidoniju gēlu, marinētām dzērvenēm un zemesriekstu pienu. Šo garšu baudījumu nav iespējams aprakstīt, tas bija īsts garšu festivāls manā mutē. Katru kumosu baudīju un nopūtos no debešķīgajiem garšas un tekstūras salikumiem. Tas nav nekāds uz fikso sagatavos sautējums, lai tikai vēders būtu pilns. Kopā ar augstās klases apkalpošanu, burvīgo noskaņojumu, šī sestdiena patiesi bija mani lielie svēti.

Kad biju nedaudz vairāk nekā 1,5 stundu veltījusi nesteidzīgām vakariņām, devos uz savu numuriņu, lai lasītu, atpūstos un pelnīti izbaudītu klusumu, līdz visbeidzot brīdī, kad lasīts tik ilgi, ka acis vairs neatšķir burtus, iegrimu mīkstajos pēļos un mierīgi nogulēju līdz rītam. Nevienam nakts laikā nevajadzēja padzerties, samīļot, apsegt.

No rīta mani sagaidīja nesteidzīgas brokastis, pēc kurām devos pastaigā gar ezeru, lai pēc tam atlikušās brīvdienas stundas pavadītu atkal lasot. 

Projām no Baltvillas devos negribīgi, jo šeit patiesi sajutos kā karaliene ar iespēju laiku atvēlēt tikai sev. Svētki. Tie bija mani lielie svētki. Un pateicībā par šo dienu prātoju, ka tad, kad atradīsim kādu, kurš pieskatītu mūsu divus ziķerus uz diennakti, vīram varētu uzdāvināt atpūtu Baltvillā divatā.

Mājup devos ar smaidu sejā, lai jau atkal uzņemtos mammas rūpes, gādātu par tīrību un kārtību un mieru virs zemes.

Vīri, ja domājat, ko uzdāvināt savām sievietēm, tad ziniet, ka šāda veida atpūta ir IDEĀLĀKĀ dāvana. Manā skatījumā, daudz vērtīgāka par dimantiem, pērlēm vai smaržu pudelīti.