Liene Pļaviņa: "Ar trijiem bērniem ir pabeigtības sajūta"

Liene Pļaviņa: "Ar trijiem bērniem ir pabeigtības sajūta"

30. Oct 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mārtiņa Pļaviņa vārds komentārus neprasa – viņš ir viens no titulētākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem. Bet tas nav viss – kopā ar sievu Lieni viņi ir arī vecāki trīs lieliskām meitām.

Mārtiņš teic, ka ar diviem bērniem savulaik šķitis, ka varētu arī vēl trešo bērnu, jo ir vieta un arī varētu visu paspēt, taču tagad, kad ir jau trīs un kāds pavaicā par ceturto, viņš godīgi atzīst, ka nevarētu visu vairs samenedžēt. “Esmu ļoti daudz projām un ļoti bieži viss ir uz sievas pleciem, tāpēc domāju, ka ar trijiem bērniem ir pietiekami.”

Tam piekrīt arī sportista sieva Liene, kura teic, ka tad, kad ģimenē bijušas divas meitas, šķitis, ka vēl nav piepildījuma un pabeigtības, taču līdz ar trešās meitas piedzimšanu pabeigtības sajūta radusies. 

Uz jautājumiem par to, vai tomēr nav vēlējušies arī dēlu, abi kā viens atbild, ka galvenais ir, lai bērni būtu veseli, un dzimumam nav nozīmes.

Valda vienprātība

Zināms, ka meitām tēvu sirdīs ir īpaša vieta, Liene stāsta, ka meitas vairāk izmanto momentus, kad tētis atgriezies no sacensībām: “Tad ir vajadzīgs tikai tētis un tētis. Mamma var uztaisīt ēst un iztīrīt māju, bet vairāk nekam citam viņa nav vajadzīga.” Pļaviņu ģimenē iegājies, ka valda vienprātība – ja kāds meitām atbild ar NĒ, tad arī otrs vecāks teiks to pašu, tāpēc nav gadījumu, kad, saņemot no viena vecāka noraidošu atbildi, meitas skrietu pie otra cerībā, ka otrs vecāks teiks JĀ.

VISU INTERVIJU AR PĻAVIŅU ĢIMENI SKATIES ŠEIT

Priecātos, ja tētis būtu paraugs, izvēloties nākamos dzīves partnerus

Mārtiņš ļoti cer, ka tad, kad meitas izvēlēsies savus nākamos dzīves partnerus, viņas būs aizguvušas arī standartus no sava tēta: “Es ceru, ka esmu parādījis labu piemēru, jo alkoholu praktiski nelietoju, nesmēķēju, sportoju.”

Pateicoties tam, ka Mārtiņš ir profesionāls sportists, dzīvē izveidojušies arī savi standarti. Ja pēc tādiem standartiem meitas izvēlēšoties arī savus vīrus, pludmales volejbolists teic, ka būtu ļoti priecīgs.

Ir gan forši, gan grūti brīži

Bieži vien visa ikdienas sadzīve gulstas uz Lienes pleciem, kas nav viegli, ja ģimenē aug trīs bērni. Liene Pļaviņa atzīst, ka ir brīži, kad dzīvē viss šķiet forši, bet ir arī momenti, kad ir grūti. “Grūtumi reizēm uzplaiksnī, kad esmu viena pati vadājusi bērnus un iestājies pagurumus,” stāsta sportista sieva. Šādos brīžos sākoties pārdomas par to, kāpēc gan visu viņa dara viena pati, taču šādas domas visbiežāk piemeklējot vakaros, kad ir liels nogurums, jo no rīta jau ir pavisam citas domas. 

Bieži vien Mārtiņš ir projām no ģimenes un pats sportists saka, ka par to ir runājuši ar Lieni, taču sieva teikusi, ka bez tā viņš neatrastos tur, kur atrodas. 

“Visi sporta veidi attīstās, attīstās arī pludmales volejbols. Sportisti kļūst garāki, jaunāki, bet mēs nepaliksim ne garāki, ne jaunāki,” konstatē Mārtiņš. Viņš atzīst, ka ir bijuši brīži, kad sievai arī teicis, ka ir gatavs beigt spēlēt un kaut ko darīt Latvijā, taču Liene vienmēr viņu atbalstījusi un teikusi, ka jāturpina.

Vērtības, kuras iemācīt

Runājot par saviem bērniem un vērtībām, Liene Pļaviņa norāda, ka vēlētos, lai bērni jau bērnībā iemācītos cienīt citus. “Bieži var redzēt, ka bērns “pasūta” savus vecākus vai vecvecākus pāris mājas tālāk, taču es gribu, lai mūsu bērni cienītu mūs, savus vecākus, un arī vecvecākus,” teic sportista sieva. Viņasprāt, pieklājība, cieņa un ģimene ir nezūdoša vērtība. Savukārt Mārtiņš piemetina, ka gribētu, lai meitas ir mērķtiecīgas, prastu par sevi pastāvēt un nodrošināt savu dzīvi. “Tas ir galvenais, ko tagad iemācīt,” atzīst Mārtiņš Pļaviņš.

Lielo interviju Māmiņu Kluba raidījumā piedāvā RED šokolāde