Liellopa gaļa ar ķirbi un tomātiem

Liellopa gaļa ar ķirbi un tomātiem

15. Feb 2016, 20:45 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

600 g liellopa mīkstuma

750 g ķirbja

400 g konservētu tomātu

2 sīpoli

2 ēdamkarotes tomātu pastas

5 ķiploka daiviņas

100 ml liellopa vai dārzeņu buljona

1 tējkarote samaltu ķimeņu

1 tējkarote samalta koriandra

pustējkarote kanēļa

pustējkarote raudenes

pustējkarote papikas pulvera

2 laimu miziņa

Pagatavošana:

Sagriež liellopu smalkās strēmelītēs. Liek uz pannas no abām pusēm katru gabaliņu uz minūti apcepties. Jāliek tā, lai gaļa nebūtu vairākās kārtās. Kad gaļa pacepusies, noliek to malā, bet pannā atkal sakarsē olīveļļu un mazliet apcep sasmacinātu sīpolu un ķiploku. 

Tad atapakaļ uz pannas virs sīpoliem un ķiplokiem liek apcepto gaļu, pieliek mazos kubiņos sagrieztu ķirbi, sasmalcinātus tomātus un visu pārlej ar buljonu, kurā iemaisītas visas garšvielas. Nogriež uguni uz vidēji ātru un sautē zem vāka aptuveni 25 minūtes. Tad vāku noceļ un vēl 10 minūtes autē, kamēr šķidrums palicis tumīgs un gaļa ir gatava.20160215204322-45818.jpg

Nevaru pateikt, pēc kā šis virums garšo. Vienkārši dievīgs garšu salikums. Kad pirmo reizi to gatavoju, bērni nāca ar savu šķīvi katrs pēc vēl vienas porcijas:) Starp citu, vienreiz, pēdējās 10 minūtes sautējot, iemaisīju sautējumā šokolādi. Ļooti interesanti un noslēpumaini! Šis tiešām ir ļoti ļoti piesātināts, interesantu garšu un aromātu pilns ēdiens!20160215204458-12326.jpg

Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem un svaigajiem salātiem.