Nepieciešams:
600 g liellopa mīkstuma
750 g ķirbja
400 g konservētu tomātu
2 sīpoli
2 ēdamkarotes tomātu pastas
5 ķiploka daiviņas
100 ml liellopa vai dārzeņu buljona
1 tējkarote samaltu ķimeņu
1 tējkarote samalta koriandra
pustējkarote kanēļa
pustējkarote raudenes
pustējkarote papikas pulvera
2 laimu miziņa
Pagatavošana:
Sagriež liellopu smalkās strēmelītēs. Liek uz pannas no abām pusēm katru gabaliņu uz minūti apcepties. Jāliek tā, lai gaļa nebūtu vairākās kārtās. Kad gaļa pacepusies, noliek to malā, bet pannā atkal sakarsē olīveļļu un mazliet apcep sasmacinātu sīpolu un ķiploku.
Tad atapakaļ uz pannas virs sīpoliem un ķiplokiem liek apcepto gaļu, pieliek mazos kubiņos sagrieztu ķirbi, sasmalcinātus tomātus un visu pārlej ar buljonu, kurā iemaisītas visas garšvielas. Nogriež uguni uz vidēji ātru un sautē zem vāka aptuveni 25 minūtes. Tad vāku noceļ un vēl 10 minūtes autē, kamēr šķidrums palicis tumīgs un gaļa ir gatava.
Nevaru pateikt, pēc kā šis virums garšo. Vienkārši dievīgs garšu salikums. Kad pirmo reizi to gatavoju, bērni nāca ar savu šķīvi katrs pēc vēl vienas porcijas:) Starp citu, vienreiz, pēdējās 10 minūtes sautējot, iemaisīju sautējumā šokolādi. Ļooti interesanti un noslēpumaini! Šis tiešām ir ļoti ļoti piesātināts, interesantu garšu un aromātu pilns ēdiens!
Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem un svaigajiem salātiem.