Kur meklēt idejas internetā ceļojumam pa Latviju?

Kur meklēt idejas internetā ceļojumam pa Latviju?

22. Jun 2021, 14:02 lauvinja lauvinja

Mazs apkopojums par ceļošanai noderīgiem interneta resursiem, uzsvars uz dabas takām.

Jūrtaka un mežtaka – jūrtaka nosedz visu jūras piekrasti, bet mežtaka škērso Latviju, savienojot Lietuvu ar Igauniju. Takas sadalītas posmos un ir abām ir pieejami gpx faili.

Kurzemes reģiona dabas takas, arī ar gpx failiem, kas labi savietojas ar LVMGEO aplikāciju.

Atpūta Rīgas mežos. Ja nu izdomājat doties uz Cenu tīreli, tad turpat netālu ir Latviešu ierakumi, skatu tornis un Ziemassvētku kauju muzejs.

Pandēmijas laikā arī pašvaldības cenšas – Jūrmala un Saulkrasti ir izveidojušas vairākus pastaigu-pārgājienu maršrutus. Tepat tuvumā Pārgājienu maršruti Tukuma pusē un arī Ogrei ir gana daudz interesantu piedāvājumu. Salaspils botāniskajā dārzā jau zied pavasara puķes un pavisam drīz ziedēs magnolijas un mazliet vēlāk tulpju koks. Forša vieta brīvdienām ir Vakarbuļļi, gan gar upi līdz jūrai aiziet un apskatīt dabas plosītos krastus un sagāztos kokus, gan iespaidīgās akmens skulptūras apskatīt.

Maršruti apkārt Latvijai pa robežu.

Catamino Latvija – tiem, kas vēlējās veikt Catamino ceļu, bet pagaidām neuzspēja;

Kad apnīk klīst pa dabas takām, tad var baudīt industriālo mantojumu, mums ļoti patika Ķeipenes kinostacija un Bānīša muzejs Alūksnē ar iespēju uzspēlēt muzejā kvestu.

Reģionu, pilsētu un novadu tūrisma informācijas centri un to mājas lapas vienmēr var sniegt kādu papildus noderīgu informāciju!

Lai izdodas saplānot sirdij tīkamu ceļojumu!