Šovasar tevi iesakām izmēģināt kūpinātas butes salātus! Vai iekārdinājām? Izmēģini! Konsultē „Le Dome” šefpavārs Alex Žiļuks.
1.solis: Vispirms jānovāra jaunos kartupelīšus.
2.solis: Kartupeļus sagriez. Šefpavārs atgādina, ka salātos jāizmanto tieši gatavošanas dienā, ne vakar vārītus, jo pēc laika tie maina garšu!
3.solis: Pēc tam sajauc skābo krējumu ar ļoti maigām sinepēm. Alex iesaka izvēlēties tieši graudu sinepes!
4.solis: Saplucini salātlapas. Vari izmantot jebkāda veida, kādas ir pieejamas.
5.solis: Ņem sarkano sīpolu un to sagriez ļoti plānās šķēlītēs.
6.solis: Saplucini kūpināto buti.
7.solis: Liec trauciņos kartupeļus, salātlapas, sarkano sīpolu un kūpinātās butes gabaliņus.
Pievieno kaperus un dilles. Visu pārlej ar krējumu, kas sajaukts ar sinepēm.
Sastāvdaļas nesamaisi!
Garšas bagātināšanai
- Ja vēlies, liekot salātu sastāvdaļas trauciņos, vari pievienot arī citronu iepilināt citrona sulu.
- Ja tev garšo tomāti, salātiem vari pievienot arī tos.
Kūpunāta bute ir ļoti pateicīga salātu sastāvdaļa 😉