Ko mammas vēlas patiesībā? Idejas dāvanai Māmiņdienā

Ko mammas vēlas patiesībā? Idejas dāvanai Māmiņdienā

03. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaistas, vērtīgas dāvanas, šokolāde, ziedi ir brīnišķīgi, bet ja nedaudz iejūtamies mammas ādā un saprotam viņas ikdienas rūpes un pienākumus, iespējams papildus jau ierastajām lietām ir vērts sarūpēt kaut ko ārkārtīgi noderīgu. Kas ir biežākās lietas, ko mammas patiesībā vēlas? 

Lietas, kas, ja sākumā šķiet nelieli sīkumi, tomēr tieši šīs lietas ir tās, kas no sirds liek pasmaidīt!

Māmiņas izvēle Nr.1. Uzdāviniet man sakārtotu māju!

Mammas pienākumu pildīšana ir pietiekoši atbildīgs un satraukumu pilns darbs. Un ja māmiņa vēl ikdienā paralēli rūpēm par mājām un bērniem, strādā, tad šis mirklis, kad ienākot mājās, kurā ir nomazgāti trauki, gultas saklātas, kāds vēl ir salocījis izmazgātas drēbes,  būs milzīgs gabaliņš visgardākās kūkas.

  • Lai šo realizētu, nav nepieciešamas īpašas iemaņas. Švammītes, lupatiņas, ūdens un laika atlicināšana, mammas prieka vārdā;
  • Protams, var izmantot arī kādu profesionālu “tīrītāju”, ja tētim šķiet, ka ar bērniem paši netiks galā. Bet tad tikai “kušššš”, nestāstiet to mammai. Reizēm taču tētim ar bērniem ir jābūt saviem mazajiem noslēpumiem.

Māmiņas izvēle Nr.2. Uzdāviniet man miegu!

Sevišķi jaundzimušo māmiņas un tās mammas, kuras ik dienas ir pārņemtas ar dažām rūpēm, novērtēs iespēju pavadīt miegā vairāk laika, nekā tas ikdienā izdodas. Parūpējieties, lai bērni ir pabaroti un mājas darbi paveikti. Pirms došanās gulēt noteikti uzsveriet, ka šajā naktī, ja radīsies vajadzība mosties vai celties bērniņa kreņķu un pamošanās dēļ, uzņemsieties Jūs.

  • Jau laicīgi parūpējieties par to, lai tas būtu realizējams – iemācieties pagatavot piena pudelīti, nomainīt autiņbiksītes, starp citu, lielākiem bērniņiem šis process noteikti būs ērtāks, ja izmantosies autiņbiksītes -biksītes
  • Ja bēbītis pavisam maziņš un mamma baro mazulīti ar krūti, tad uzdāviniet viņai brīvu dienas vidu, dodoties pastaigā ar mazo, pavadot mazuļa nomoda laiku, kamēr mamma guļ!

Māmiņas izvēle Nr.3. Uzdāviniet man laiku formas atgūšanai

Te nav stāsts par dārgam skaistumkopšanas vai kosmetoloģijas procedūrām. Te vienkārši ir Jūsu izpratne par to, cik ļoti mamma novērtēs, jau viņai būs iespēja regulāri doties uz sporta zāli, mežu, parku – izskrieties vai pavingrot, vai vienkārši pastaigāt. Teju katra mamma kādā mirklī sāk par to pārdzīvot, tāpēc, kļūstiet par iniciatoru un atbalstiet.

  • Pārskatiet savus ikdienas plānus. Vērtīgi būtu, ja spētu atrast iespēju, lai mamma REGULĀRI, vismaz vienu reizi nedēļā atvēlēt fiziskām aktivitātēm!
  • Iespējams, ka dažādās vingrošanas nodarbības kopā ar mazuļiem, kas šobrīd ir kļuvušas diezgan populāras, var būt labs risinājums. Mamma satiks arī citas mammas un varēs kopā padalīties savās mammu bēdās.

Māmiņas izvēle Nr.4. Uzdāviniet man mājas SPA procedūru

Ne vienmēr ir nepieciešams doties uz salonu. Īpaši Māmiņdienā, māmiņa ļoti novērtēs, ja tētis ar bērniem kādu no mājas istabām pārvērtīs par romantisku stūrīti un sarūpēs mammai plecu masāžu ar tēta spēcīgajām rokām, savukārt bērniem var uzticēt matu ķemmēšanu un lūpu krāsošanu. Un iedomājieties kāds ieguvums – palutināta mamma, bet tajā pašā laikā nekāda satraukuma, jo lutināšana notiek mājās.

  • Sveces, kāda garda tēja un uzkodas būs patīkams papildinājums šādam notikumam
  • Tētis, noteikti pēc šādas mājas SPA procedūras var uzdāvināt mammai arī laiku manikīram un pedikīram pie īsta speciālista.
  • Ja mamma vēl šobrīd nav gatava laikam ārpus mājas, tad šeit, Māmiņu klubā ir iespēja veikt arī dažādas skaistum procedūras, kopā ar mazulīti vai lielāku bērniņu. Mammai būs divi ieguvumi – iespēja sevi palutināt un vienlaicīgi būt drošai, ka bērniņš ir kopā ar viņu.

Māmiņas izvēle Nr.5. Tīra automašīna? Jā, tā būs laba dāvana.

Ja ikdienā mamma ir tā, kura pati rūpējas par sava vai ģimenes auto tīrību un kārtību, tad automašīnas salona atbrīvošana no zem krēsliem sakritušajiem uzkodu pārpalikumiem vai taukaino pirkstu nospiedumiem uz stikla būs ļoti labs darbiņš, kas mammu iepriecinās.

  • Noteikti dariet to kopā ar bērniem, iespējams tas palīdzēs viņiem saprast, ka mantu mētāšana un ēdiena slēpšana zem krēsliem kādam pēc tam ir jāsavāc. Un Ja bērni to izdarīs, vienreiz savāks, tad citu reizi vairs to negribēs.
  • Tev šķiet, ka tas varbūt ir maznozīmīgi? Mammām piemīt tāda īpašība – visu laiku domāt par lietām, kas darāmas un kas nav izdarītas. Ja kāds parūpēsies par kaut vienas lietas atrisināšanu mammas vietā, viņai vienkārši būs iespēja pievērsties kam citam.

Māmiņas izvēle Nr.6. “Kad būs pabeigts šis un šis” beidzot ir pabeigts.

Pasakiet, lūdzu, vai ir kaut viena māja, dzīvoklis, ģimene, tētis, kurš jau 15x atkārto, ka “tūliņ” salabos, salīmēs, piekrāsos un tamlīdzīgi. Tā ir mūžīgā kaite, kas bieži vien netiek atrisināta, jo nekad nav īstais laiks un iespējas. Māmiņdiena kā reiz IR gan īstais laiks, gan iespēja.

  • Skapīša durvju pieskrūvēšana, ticamākais, ka neprasa bezgala daudz laika;
  • Vannas istabā tek krāns? – nu tas tiešām ir paveicams arī bez padziļinātām santehniķa zināšanām;
  • Iesaistiet bērnus procesā – viņiem patīk gan skrūvēt, gan naglas sist, gan krāsot. Viņi apzinās, ka veic ieguldījumu un izprot vērtību tiem darbiem, ko veikuši pasi.

Māmiņas izvēle Nr.7. “Vislabākā dāvana vienmēr būs bezmaksas un no sirds”

Ja bērniņš ģimenē ir ienācis pavisam nesen un pats vēl nemāk rokās turēt zīmuļus vai izgriezt papīra sirdis, tad, mīļais tētis, kopā ar mazuli, noteikti var pagatavot arī kaut ko kopā. Mazuļa pēdas nospiedums, zīmējumi ar pirkstiņiem būs pavisam vienkārši un īpašs sveiciens, kuru mamma NOTEIKTI saglabās īpašajā mazuļa dārgumu kastē, kopā ar pirmo sonogrāfijas fotogrāfiju

  • Lielāki bērni var pagatavot apsveikuma kartiņas, izgriezt sirsniņas, aplīmēt tās ar dažādiem spīdumiem, krāsainām aplikācijām.
  • Bērni un tētis, kopā var uzzīmēt mammas portretu – tieši tādu, kas tas sanāk un izdodas, nevis 5 reizes pārzīmētu tā, lai tas atbilst kādam īpašam standartam.
  • Paņemiet mazu kartona kastīti, salieciet tajā mazas sarullētas lapiņas, bet pirms tam uzrakstiet uz katras atbildi uz jautājumu ”:Kāpēc mana mamma ir vislabākā pasaulē”
  • Ja pietiek pacietības, šādas lapiņas var sarakstīt arī tik daudz, lai pietiek arī vairāk dienām. Tā, lai mamma ik rītu varētu mosties ar atgādinājumu no saviem mīļajiem par to, ka viņa ir vislabākā!

Mīļās mammas – šie ir tie ieteikumi, kurus noteikti vajadzētu parādīt visiem, visiem tētiem. Jo šeit patiešām ir daudz idejas, kuras neprasa nedz lielus ieguldījumus, nedz kādas īpašas prasmes! 

Māmiņdiena jau pavisam drīz būs klāt! Tāpēc – parūpēsimies par to, lai mūsu mīļie zina, kas ir tas, ko visvairāk vēlamies!

Māmiņu klubs