Ķirbja - smiltsērkšķu kūka

Ķirbja - smiltsērkšķu kūka

01. Oct 2018, 14:28 lizakru lizakru

- riekstu ķirbis 600 g

- smiltsērkšķu nektārs - 400 g

- sviests 120 g

- brūnais cukurs - 200 g

3 olas

3 ēd.k. miltu

1 ēd.k. cepamais pulveris

300 ml saldais krējums

Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smiltsērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk. Sakuļ ar mikseri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet 1/3 – krēmam.

Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi. Kad ķirbju krēms padzisis, sajauc to ar sakultajiem olu dzeltenumiem, pievieno cepamo pulveri un miltus. Iecilā olu baltumus. Liek cepamajā formā un cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī 20–25 minūtes.

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu un pievieno ķirbju biezeni. Ja vēlas, var pielikt papildus cukuru vai arī smiltsērkšķu sulu (nektāru).

Kad biskvīts gatavs un padzisis, tam virsū klāj krēmu, bagātīgi pārber ar svaigām ogām.