Ķibrja kēkss - tāds mīksts, sulīgs un gards

Ķibrja kēkss - tāds mīksts, sulīgs un gards

14. Oct 2018, 23:04 lauvinja lauvinja

Lai pagatavotu šo ķirbja kēksu būs nepieciešams:

3,5 gl miltu

1 paciņa cepamais pulveris

½ tējkarote malta muskatrieksta

2 glāzes cukura

½ glāze brūnā cukura

250 g sviesta (istabas temperatūrā)

4 olas

500 g ķirbja

Mazliet ūdens

Pūdercukurs pārkaisīšanai

 

Gatavošana:

Ķirbi sagriež mazos gabaliņos un sautē mazā ūdens daudzumā, kad mīksts, sablenderē vai izberž caur sietu un atdzesē. Kārtīgi atdzesē!

Olas saputo ar cukuru un garšvielām. Pievieno sviestu un turpina putot līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno ķirbja biezeni un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Rūpīgi izmaisa un liek ietaukotā formā. Šis daudzums pietiek 26-28 cm tortes formai.

Cep 200 grādos apmēram 40 minūtes, kamēr gatavs un pie iesprausta kociņa nepaliek mīklas nospiedumu. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.

Kēkss sanāk smuks, dekoratīvi dzeltens un gards. Receptūrā nekādā gadījumā nedrīkst aizstāt divas sastāvdaļas – malto muskatriekstu un brūno cukuru, abas lietas mazina ķirbja garšu un dod kopumā foršu garšas buķeti.