Katra grūtniecība atstāj paliekošas sekas

Katra grūtniecība atstāj paliekošas sekas

17. Oct 2018, 15:15 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Grūtniecība ir fiziski ļoti liels pārbaudījums sievietes ķermenim un katra grūtniecība atstāj arī vizuālas, vai arī izjūtu ziņā pamanāmas sekas.

Man tik ļoti patīk sarunas ar savu ginekoloģi, viņa ir ne tikai ļoti labs ginekologs-speciālists, bet arī ļoti labs psihologs. Apciemojot viņu pēc 6.dzemdību nedēļas izrunājos no sirds. Gribētu teikt atklāti - man ir grūti uz sevi paskatīties spogulī, man ir grūti sev pasmaidīt, jo nespēju pieņemt savu ķermeni pēc dzemdībām. Šoreiz nesanāk atgūt formu pirms grūtniecības, šoreiz ir ļoti daudz striju un celulīta, kā arī " vēdera riepa" ir pamatīga. Cenšos ēst veselīgi, lai arī barojot mazo ar krūti ik pa laikam sagribas ko gardu, lietoju balansa eļļu, lietoju organisma labvēlīgas baktērijas, lai to iztīrītu no "drazām". Plānoju apmeklēt ūdens vingrošanu, bet pagaidām bez rezultātiem, jo mazo nav kam atstāt, kamēr notiek nodarbības. Šo visu stāstīju arī savai dakterītei un viņa skaidri pateica:"Katra grūtniecība mums atstāj sekas - dāvanas. Tu nevari gribēt, lai izskatītos tāpat, kā pirms paliki stāvoklī, tas nav iespējams. Man ir tikai 2 pacientes, kuras pēc 3.bērna ir kādreizējā formā, viena no tām ir profesionāla fitnesa trenere. Tev šis ir ceturtais mazulis un 3.ķeizargrieziens. Ir jāprot pieņemt un sadzīvot ar to. Nopērc savelkošo veļu, varbūt tas palīdzēs. Iemācies sevi iemīlēt šādu. Sirdī taču Tu esi tā pati..."

Atceros, kā pēc lielā puika atguvu formu mēneša laikā, bet pēc lielās meitas svars bija pazudis 2 nedēļu laikā, pateicoties ta brīža situācijai un stresiem, atkal svēru 49kg. Sagaidot trešo bērnu svars zuda mazāk, bet pēc ceturtā ir vēl grūtāk. Ar prātu apzinos, cik ļoti man vēders ir izstaipījies pēc 4 grūtniecībām, bet tik ļoti gribas skaistu augumu, bez "riepiņas", bez "apelsīna miziņas"... un gribas ar prieku uz sevi lūkoties spogulī. Šī uz doto brīdi ir arī labvēlīga vide veģetatīvajai distonijai, jo jūtos disbalansā, stresā...

Šajā laikā arī mazāk gribas izrauties no mājām, negribas iepirkties, negribas uzlaikot jaunas drēbes, gribas vienkārši klusām nolīst savā ligzdiņā, tā klusu - klusu, nemanāmi...

Zinu, ka būs kādas mammas, kuras pamācīs - ej vingro, ej skrien, ej uz vakūmmasāžām... Es to visu saprotu, bet pa kuru laiku, audzinot 4 bērnus, kur vienam no tiem ir nepilni 2 mēneši? Vīrs no mājas izbrauc pl: 6.30, bet mājās atgriežas ļoti vēlu, dzīvojam meža vidū un līdz tuvākajai sporta zālei ir 10km. Uz nodarbībām varētu iet pēc pl: 20tiem, tad ceļš mājup un atkal negulētā nakts. Tad jau es dodu priekšroku pl: 20tos atļauties pagulēt, ja mazā to ļauj. Teiksiet meklējiet auklīti? Kur, tik maziņam un, kurš būs gatavs braukt tik tālu? Teiksiet omītes? Arī šī opcija mums uz kādu laiku "kancelējas".

Kā Jūs, mammas, sadzīvojat ar grūtniecības sekām? 

lauvinja lauvinja 19. Oct 2018, 10:13

Tas, ko es neizdarīju, bet vajadzēja - aiziet pie speciālista (laika fizioterapeita), lai novērtē un jāsaprot vai var sabīdīt muskuļus atpakaļ un kā labāk virzīties uz priekšu, lai viss atbīdītos savās vietās.Tur ir varianti - šo to var līdzēt speciālists manuāli sabīdot, ir speciāli vingrinājumi vai kā jau te komentāros minēts -reizēm var līdzēt tikai operācija.

Par vingrošanu - čīkstēšana lieka, fizioterapeita konsultācija un vingrošana mājās. Jā, tam vajag gribasspēku, bet tas nav neizdarāmi.

Mazliet gan derētu pastrādāt ar galvas sakārtošanu, jo ir laiks iemācīties pieņemt svei tādu kāda esi. Diemžēl vecums nenāk viens, tālāk būs vēl trakāk.

Zaiga77 Zaiga77 18. Oct 2018, 19:25

Pie tā vēdera nav vainīgs caurums starp muskuļiem (neatceros pareizu nosaukumu). Neizskatas, ka tikai svara vaina. Tur vajag speciālus vingrojumus vai operāciju, ar parastu sportošanu visu var padarīt tikai ļaunāku.

Mar_Mar Mar_Mar 17. Oct 2018, 18:22

Vēl jau arī savrīgi cik gados dzimst, jo jaunāka, jo liekāka iespēja, ka viss atgriežas aši atpakaļ, vismaz tas ir mans novērojums. Un 2 mēneši jau nav ilgs laiks, nav jau gads pagājis. Pagaidiet, kad mazā paaugas un varbūt sāciet apmeklēt aktīvākas vingrošanas, kur tieši ar bērniem maziem mammas iet tieši šādiem gadījumiem. Pati vienreiz uz tādu aizgāju vienkārši intereses pēc, bet tur bija pārsvarā mammas, kurām arī bija liekais svars un uzskatu, ka tā ir laba alternatīva atrast tādas nodarbības un mazie turpat, mamma var pieiet ar klāt. Gan jau arī ir privātas nodarbības, kur var ar mazu bērnu, bet nu gan jau ar ne tik mazu, kā Jums. Vēl laiks taču ir, izbaudiet laiku labāk ar mazulīti, triekties tagad kaut kur svaru dzīt nost un savilkt, ko atpakaļ, manuprāt, nav prāta darbs, ja nav, kam atstāt un jāgaida vēls vakars. Jums nebūs gandarījuma tāpat, jo būsiet nogurusi. Vēderam var piemeklēt savelkošu jostu, veļu, zeķubikses utt, vajag meklēt alternatīvas, kā censties uzlabot vizuāli.

mamma88 mamma88 17. Oct 2018, 17:38

Krutsbarosana ir tads akis,ka ir sievietes,kas notieve,un ir tadas,kas dari ko gribi-ed ko veseligu un maz-kcal gribi,bet rezultati nak tikai tad,kad beidz barot. Lidz tam esi rausitis.

mamma88 mamma88 17. Oct 2018, 17:33

Sveika. Ari es esmu daudzbernu mamma,un jasaka,ka tiesi pec 1.berna man bija loti smagi,jo toreiz valkaju xs,s izmera drebes, un pec tam nacas pirkti krietni lielakas. Tas bija soks.Veikala vel neaptveru,ka man nav vairs tas izmers un viss apspiletais izskatas traki. Ari svars negaja nost ka jus rakstat par sevi menesa laika. Man tas bija 1.5 gadi aptuveni ar katru bernu,un pat tad kermenis nebija tads ka pirms. Un nekad ari nebus. Ari tolaik tracinaja tie dumjie ieteikumi ej paskrien utt. Nu ka tu vari paskriet ja pa nakti ik pa 2-3h celies vislaik augsa. Ta ka jus neesat vieniga. Dodiet sev laiku,un ari kermenis klus nedaudz labaks,viss nostasies savas vietas un harmoniju atgusiet.

Mamm.mamm Mamm.mamm 17. Oct 2018, 17:28

Man savu pļeckaino vēderu bija grūti pieņemt pēc pirmā bērna. Ar otro ir daudz vieglāk. Otrais bērns arī mazāk izstaipīja manu vēderu.
Šobrīd domāju, ka pie pietiekama bērnu skaita taisīšu plastisko operāciju vēderam. Lai arī ļumīgais maisiņš dažkārt šķiet uzjautrinošs, peldkostīmu varu atļauties vilkt tikai tādu, kas noslēpj vēderu.

Es gan domāju, ka ar 4 bērniem fiziskās aktivitātes ir gana daudz, lai iespringtu uz sporta zāles apmeklējumu. 😉 Ar vienu bērnu aktīvajā vecumā jau ir pietiekami, lai katru dienu noēstu pa šokolādei un par figūru neuztrauktos. 😀 Un, ja vēl baro ar krūti...