Kapsulas garderobe - TOP padomi, kā to izveidot veiksmīgāk

01. Nov 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tu zini, kas ir kapsulas garderobe? Piekritīsi, ka pēdējā laikā par to tiek daudz runāts, bet aizķērušies vēl pāris neskaidri jautājumi par to, kas tā ir, un kā to ieviest savā ikdienā. Un vispār - kāds no tās ir ieguvums?

Kapsulas garderobe ir garderobe, kura sastāv no nedaudziem apģērbu gabaliem, kuri ir viegli kombinējami savā starpā, tādējādi dodot iespēju izveidot neskaitāmas apģērbu kombinācijas.

Blogere, lektore un Zero Waste dzīvesveida piekritēja Laura Arnicāne stāstot, kā nonākusi līdz domai par kapsulas garderobes īstenošanu, stāsta, ka vienā mirklī secināja, ka ir nogurusi no iepirkšanās procesa un mūžīgās vajadzības pirkt apģērbu vēl un vēl. “Stresa, kad no rītiem nevari saģērbties īsā laika posmā, man bija par daudz,” bilst L. Arnicāne.

Kādiem apģērbiem jābūt kapsulas garderobē?

Katram garderobes apģērbam jāsader ar vismaz pieciem apģērba gabaliem, sniedzot iespēju sakombinēt vismaz 5 apģērbu variācijas.

Papildini garderobi ar “odziņām”

Kapsulas garderobe nebūt nenozīmē, ka tai jābūt garlaicīgai un vienkrāsainai, kas gan pats par sevi nav aizliegts, taču, kā atzīst L. Arnicāne, viņa pati visbiežāk savu garderobi atsvaidzina ar dažādām “odziņām” - apaviem, rotām un citām sīkām detaļām. 

Arī lietoto apģērbu veikalos var atrast pērles

Laura Arnicāne atklāj, ka lielu daļu viņas garderobes veido apģērbs, kas pirkts lietoto apģērbu veikalos. “Protams, tas prasa laiku un resursu, taču, ja vien ir iespēja, man patīk apģērbu meklēt ari humpalās,” atklāta par savu pieredzi ir Zero Waste dzīvesveida piekritēja.

Pārdomā savas ikdienas vajadzības un dzīvesstilu

Kapsulas garderobē ir svarīgi domāt par savu dzīvesstilu un ikdienu, jo bieži cilvēki iestrēgst laika posmos, kas bijuši iepriekš. Piemēram, līdz ar mazuļa piedzimšanu var mainīties dzīvesstils, vajadzības pēc apģērba, tāpēc, daloties savā pieredzē, L. Arnicāne stāsta, ka pēc bērna piedzimšanas bija svarīgi pārdomāt, kādu viņa redz savu ikdienu un kāds apģērbs to var palīdzēt padarīt vienkāršāku.

Lauras Arnicānes kapsulas garderobes TOP 5:

  • Labas, melnas bikses.
  • Adīta jaka vai cita veida adījums.
  • Džemperis ar augsto apkakli.
  • Balts krekls.
  • Interesanti apavi.