Kam „jāpeld” gardā zivju zupā?

Kam „jāpeld” gardā zivju zupā?

28. Nov 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja tev garšo zivis,  izmēģini īpaši gardu, šefpavāra ieteikto zivju zupas recepti!  Ko zupai pievienot, lai tā izdotos īpaši smeķīga, jautājām Sieviešu Kluba ekspertam, zivju restorāna „Le Dome” šefpavāram Alexam Žiļukam.    

Kādu zivi izvēlēties?

Šefpavārs iesaka izvārīt laša zupu. Tai būs maiga garša un skaista, oranžīga krāsa. Alex Žiļuks uzsver, ka nav jāiegādājas vairāku veidu zivis, lai pagatavotu gardu zupu, pietiek ar vienu!

Vēl zupu var vārīt arī no baltajām zivīm, bet, ja vīrs ir zvejnieks un mājās atvedis buti, zivju zupu vari izvārīt arī no tās.

Pats galvenais ir nopirkt svaigas zivis, tad zupa būs dzidra, aromātiska un garda!

Gatavošanas process

1. Vispirms no zivs asakas jāatdala gaļu. To sagriež palielos gabalos.

2. Tad vāra buljonu. Katlā ielej ūdeni un liek zivs asakas. Buljonu vāra, aptuveni, 30 – 40 minūtes.

3. Kamēr buljons vārās, sagriež burkānus, kartupeļus, puravus, sīpolus un selerijas.

4. Sīpolus un burkānus nedaudz apcep.

5. Vārot, buljonam pakāpeniski pievieno apceptos sīpolus un burkānus, kartupeļus, puravus, selerijas, arī graudu piparus un lauru lapas.

6. Minūti, pirms zupa ir uzvārījusies, pievieno zivs gaļu, kas iepriekš tika atdalīta no asakām.

7. Tad zupu pavāra vēl 10 – 15 minūtes un pievieno daudz, daudz garšaugu – dilles, estragonu, lociņus, pieber sāli.

Zupu pasniedz ar krējumu.

Labu apetīti!

Kāda ir tava zivju zupas „firmas recepte”?