Kādas ir Ziemassvētku vērtības?

Kādas ir Ziemassvētku vērtības?

21. Dec 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētki, nenoliedzami, ir lielāko brīnumu un ticības laiks. Kas ir jūsu Ziemassvētku lielākā vērtība, vai starp dāvanu pirkšanu un saiņošanu vēl atrodas kāds mirklis svētku patiesajai būtībai?

Iespējams, ka jūs ik gadu savā ģimenē atrodat laiku kopīgām sarunām un dziesmām, iespējams, jums ir kāds īpašs rituāls, ko kopā jāpaveic! Padalieties ar tiem! Lūk, dažas idejas no mūsu komandas.

Vislielākais brīnums – kopā būšana. Kad esam kopā, varam dalīties pieredzē. Varam būt kopā ar tiem, kurus ikdienā nesatiekam. Ziemassvētku laiks ir tas, kurā varam izmantot brīvdienas, lai dotos tuvākā vai tālākā ceļā apciemot mīļos, ar kuriem kopā pēdējo reizi esat bijuši, iespējams, krietni sen. Sarunājieties, uzspēlējiet spēles, dziediet un samīļojiet viens otru. Tas, ko mēs darām kopā ar ģimeni, vislabāk spēj mūs saliedēt un saprast vienam otru!

Labo domu trauks. Pierakstiet un dalieties!  Kad esat satikušies, jau sēdušies pie lielā svētku galda, vēl mirkli pirms dāvanu atvēršanas atrodiet mirkli un pierakstiet domas. Iedodiet katram pa lapai un pildspalvai, palūdziet, lai uzraksta savas domas un vēlējumus visai ģimenei vai kādam īpaši. Šos labos vārdus var uzrakstīt par katru. Kad domas un vēlējumi pierakstīti, salieciet tos lielā traukā vai burkā. Vēlāk, kad laiks jau būs posties uz dāvanu vēršanu, izlasiet skaļi šīs labās domas. Un paskatieties viens uz otru no malas. Cik laimīgi tomēr jūs esat, ka varat būt kopā! Dalieties!

Brīnumu laiks! Ziemassvētki ir īstais laiks, kad mēs saviem bērniem varam iemācīt ticību brīnumam. Lai gan izaugot mums šķiet, ka brīnumu jau pasaulē vairs nav, kaut kur dziļi, dziļi mēs tomēr apzināmies, ka tieši ticība tam, kas nav notverams, bieži palīdz tikt dzīvē uz priekšu..

  • Uztaisiet lielo tēta zābaku nospiedumus ar miltiem uz istabas grīdas, it kā Ziemassvētku vecītis būtu gājis caur istabai;
  • Izejiet vakarā un pie loga piekariet mazu zvaniņu un pastāstiet, ka Ziemeļbrieži kaut kur tālumā iejūgti skrien;
  • Nolieciet Ziemassvētku vecītim piparkūkas un piena glāzi. Nu un kas, ka to izdomāja kāds cits, ja vien tas palīdz mūsu bērnu sirsniņām satraukumā notrīcēt, tas ir to vērts;
  • Iemāciet bērniem saprast un pieņemt to, ka pasaulē var būt arī citādi. Atrodiet kādu un kļūstiet par sargeņģeli. Kaut tā pavisam klusiņām, ar mazu apskāvienu vai slepeni sūtītu kartiņu. Iemāciet saviem bērniem labsirdību. No tās iegūsim ne tikai paši, bet tas milzīgs ieguvums būs pasaulei. Kāds cilvēkbērns, kuram nebūs vienalga, būs vērtīgāks par visdārgāko rotaļlietu!

Izbaudiet iespēju būt kopā! Par to ir Ziemassvētku laiks!

Lai gaiši!

Foto: Pixabay