Kad kārojas vesela šokolādes tāfelīte...

21. Jan 2013, 12:46 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Lai gan svētki ir aiz muguras, droši vien ikvienam no mums mājās glabājas kāda šokolādes tāfelīte, konfekšu kaste vai saldējums. Bet vai mēģinot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem to drīkst atļauties? Konsultē sertificēta ārste - dietoloģe, pārtikas atkarību speciāliste Dr. Irisa Oganesjana.

„Tas noteikti ir mīts, ka kļūstot slaidai jāatsakās no našķiem,” uzskata dietoloģe. „Tomēr runa ir par našķu daudzumu nevis našķiem kā tādiem.”

Kā izbaudīt našķus un šokolādi?

Pieņemsim, ka kādai māmiņai ļoooooooooti kārojas šokolāde un dietoloģe to droši arī atļauj, bet šajā mirklī ļauties sajūtam:

  • Paņemiet šokolādes tāfelīti un iedomājieties: esat tikai jūs un šī šokolādes tāfelīte.
  • Ņemiet vienu gabaliņu un sajūtiet to ar visām savām garšas kārpiņām. Sajūtiet, kāda ir tās garša, kā tā izkūst, kādas ir jūsu sajūtas. Lēnām, nekur nesteidzoties. Ēdiet to pakāpeniski.
  • Pamanīsiet, ka jums pietiek, patiesībā ar 3-4 gabaliņiem. Protams, prāts saka – mīļā, tas taču ir tik garšīgi! Tu tiešām vairs negribi? Bet tu vari apstāties, saprotot, ka to tāfelīti tev neviens neatņems, tu vairs  neesi maza meitenīte, kurai nedrīkst. Tu vari vadīt savu dzīvi pati, aiziet un nopirkt tik tāfelītes, cik gribi, bet tas nenozīmē, ka visas tās uzreiz ir jāapēd.

Izbaudīsim dzīves mazās baudas ar mēru!

Māmiņu Klubs

Noskaties video ar ārsti- dietoloģi, pārtikas atkarību speciālisti Dr. Irisu Oganesjanu!

PIESAKIES SEMINĀRU CIKLAM KĻŪSTI SLAIDA BEZ AIZLIEGUMIEM MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ!

Tiešraides ierakstu Ipad vai Iphone skaties šeit!