JŪLIJAS EKKERTES recepte: Kartupeļi "Dofinuaz"

JŪLIJAS EKKERTES recepte: Kartupeļi "Dofinuaz"

26. May 2016, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu ģimenē kartupelis ir iecienītākais dārzenis jebkurā veidā: vārīts, cepts, pilnīgi jebkāds. Šodien cepsim cepeškrāsnī!

Mums vajadzēs:

Kartupeļus 1 kg

Eļļu 20 g

Ķiploku 1 galviņu

Trekns krējums 200 g

Pienu 200 g

Muskatriekstus 5 g

Jūras sāli 5 g

Čederas sieru 20 g

Pagatavošana:

1.solis: Jāuzsilda cepškrāsns uz 180 grādiem

2.solis: Jānotīra kartupeļi, jāsagriež  plānās šķēlītēs

3.solisг: Dziļā katlā jāielej piens, krējums, jāsakuļ, jāpievieno kartupeļi. Jāuzvāra un jāpatur uz uguns 1-2 minūtes

4.solis: Jānotīra ķiploks, jāsasala uz pusēm

5.solis: Cepšanai paredzēto formu jāierīvē ar ķiploku, pēc tam ķiploki jāieliek katlā pie kartupeļiem

6.solis: Uz rupjas rīves jāsarīvē siers

7.solis: Forma jāieziež vēl ar eļļu, jāliek tajā kartupeļi kārtās, katra kārta jāapber ar muskatriekstu un sieru.

8.solis: Formā jāielej krējums ar pienu no katla, jāpievieno vēl mazliet muskatrieksta un jāapber viss ar pāri palikušo sieru. Augšējai siera kārtai jābūt visbiezākajai.

9.solis: Liekam cepeškrāsnī un cepam 40 minūtes

Labu apetīti!

Jūlija Ekkerte