Interesanti tūrisma objekti Krāslavas pakājē

Interesanti tūrisma objekti Krāslavas pakājē

29. Jun 2019, 11:32 gucci123 gucci123

Labdien!

Šoreiz pastāstīšu par citu interesantu tūrisma vietu Latgalē, proti, par Krāslavas tūrisma objektiem.

Braucot uz Krāslavu pa ceļa posmu no Daugavpils puses, pie pašas Krāslavas robežas ir vairāki interesanti apskates objekti – Adamovas dabas taka, skatu laukums un vides objekts - Krāslavas krēsls.

Par šiem tūrisma objektiem uzzinājām, iegriežoties Krāslavas tūrisma informācijas centrā (adrese: Pils iela 2, Krāslava), un tie visi atrodas Adamovas pilskalnā. Sākotnēji kalns sasniedza 40 m augstumu, taču laika gaitā, būvējot šoseju Rīga – Krāslava, tas tika nolīdzināts.

Tātad pie Krāslavas robežas, kur norāde laipni aicina ieciemoties šajā pilsētā, ir liela norāde par Adamovas dabas taku. Šosejas malā redzama paliela stāvvieta un divi nelieli uzraksti liecina, ka te ir arī skatu laukums un norādīts dabas takas virziens.

Skatu laukums ir krūmu ieskauts, tādējādi veidojot nelielu norobežojumu no šosejas, kā arī labiekārtots – ir nojume ar galdu un soliņiem, šūpoles, atkritumu tvertnes un vides objekts - Krāslavas krēsls, kas liks Jums justies kā Īkstītei.

No skatu laukuma paveras brīnišķīgs skats uz Daugavas lokiem un Krāslavas pilsētu, kas laika gaitā izpletusies.Turpat skatu laukumā ir Krāslavas krēsls. TICā mums pastāstīja, ka vides objekts krēsls ir izvēlēts simboliski, saistot to ar pilsētas nosaukuma izcelsmi - no latgaliešu vārda “krāsls” jeb krēsls, jo Daugava pie Krāslavas met vairākus lokus, kuri pēc formas atgādina krēslu. Vai tā ir, vai nav, jābrauc pašiem pārliecināties:)

Gustavam visvairāk patika aptuveni 2 m augstais krēsls, jo tad var redzēt vēl talāk – Krāslavas otru krastu.

Diemžēl šobrīd Adamovas dabas taka ir slēgta, lai gan nekur nav šādas norādes (noskaidrojām TICā). Jārekonstruē dabas takas koka trepītes, jo kāpiens lejā ir diezgan stāvs un garš, un laika zobs ir izgrauzis pāris vietās bīstamums caurumus. Tāpēc Adamovas dabas taka tiks apgūta citreiz.

Novēroju, ka skatu laukums un Krāslavas krēsls patīk ne tikai tūristiem (lieliem un maziem), ber arī vietējiem pastaigu mīļotājiem. Šie tūrisma objekti ir apskatāmi bez maksas.

Gucci123