Intars Rešetins: Es savu meitu priekšā necenšos būt labāks nekā esmu

Intars Rešetins: Es savu meitu priekšā necenšos būt labāks nekā esmu

01. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēdzies mācību gads un vecāki var atviegloti uzelpot, jo beidzies mājmācības periods, kas daudzās ģimenēs bijis īsts pārbaudījums.

Režisors un aktieris Intars Rešetins, kurš ir divu meitu tēvs, atzīst, ka viņš apbrīno visus skolotājus, jo nav sarežģītāka darba par šo: “Izglītojot bērnus nepieciešama pacietība, iejūtība, empātija, lai neradītu bērnos pretreakciju jeb riebumu pret konkrēto mācību saturu.” Kopā ar sievu Zandu viņš smejot teic, ka abi ir veikuši pirmos soļus mājmācībā kā pedagogi, saprotot, ka abiem vēl jātrenē savs pacietības mērs, jo ne vienam, ne otram līdz šim nav bijusi tāda pedagoģiskā pieredze, lai saprastu, kā labāk mācīt.

Zanda Zariņa-Rešetina gan atzīst, ka esošo laiku viņu ģimene izbauda. “Tas, ka pasaule šobrīd ir apstājusies, ietekmē ļoti daudzus, bet, ja ģimene ir kā viens veselums, šis laiks palīdz izsijāt vērtības,” saka Intars Rešetins. Viņš stāsta, ka šobrīd varam no malas pavērot un padomāt, kur iepriekš esam skrējuši, kāpēc esam skrējuši un pārdomāt, vai arī turpmāk skriet pēc iedomātās laimes, lai gan, patiesībā, šobrīd ir sajūta, ka laime visu laiku ir bijusi tepat blakus.

SKATIES VISU INTERVIJU ŠEIT

Runājot par bērnu audzināšanu, Intars atzīst, ka savu meitu priekšā necenšas būt labāks nekā patiesībā ir, jo slikts aktieris ir tas, kurš spēlē arī dzīvē. Viņš saka, ka ģimenē aug divas mazas princeses, kuras aug aizvien lielākas un nepielūdzami tuvojas laiks, kad parādīsies arī draugi. Intars Rešetins smejas: “Tas būs ļoti grūti. Es sevi šim visam jau gatavoju, tāpēc, potenciālie znoti, saturas, jo jums jābūt ne tikai smukiem, bet arī gudriem un labiem cilvēkiem!”

No jokiem atgriežoties pie nopietniem dzīves jautājumiem par vērtībām, kuras Intars un Zanda vēlas ieaudzināt savās meitās, viņi teic, ka daudz svarīga ir pateikts Dieva baušļos. Papildus tam nāk arī viņu pašu pieredze, kas pārmantota no savām ģimenēm. “Vecāki saviem bērniem ir dzīves spogulis, jo mēs esam mācījušies no saviem vecākiem un viņi ir bijuši mūsu pāraugs. Šis attiecību modelis intuitīvi nogulsnējas arī mūsu bērnos, tāpēc ceru, ka viņām ir savs filtrs, lai spētu visu izsijāt, jo neviens nav perfekts,” stāsta Intars. Viņš cer, ka meitas pārmantos izrunāšanās mākslu, jo komunicējot ir daudz vieglāk dzīvot un saprasties ar pasauli. 

SKATIES VISU INTERVIJU ŠEIT