Iniciatīva One Bag Habit ilgtspējīgam maisiņu patēriņam

Iniciatīva One Bag Habit ilgtspējīgam maisiņu patēriņam

01. Feb 2018, 15:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 1. februāra Lindex Baltijas valstīs pievienosies iniciatīvai One Bag Habit, kuras mērķis ir ilgtspējīgāks maisiņu patēriņš. Lindex Baltijā piemēros maksu par plastmasas maisiņiem un iegūto peļņu ziedos ilgtspējīgas attīstības atbalsta pasākumiem.

Iniciatīvas One Bag Habit mērķis ir samazināt maisiņu patēriņu un palielināt informētību par to negatīvo ietekmi uz vidi. No 1. februāra Lindex Baltijā piemēros maksu par plastmasas maisiņiem un tādējādi iegūto peļņu ziedos starptautiskai organizācijai   un tās darbam, kura mērķis ir uzlabot tīra ūdens un sanitārijas pieejamību pasaules nabadzīgākajās kopienās.

“Mēs priecājamies par iniciatīvas One Bag Habit sākšanu Baltijas valstīs un domājam, ka mūsu klienti to atbalstīs. Iniciatīvas One Bag Habit mērķis ir paātrināt pāreju uz ilgtspējīgāku iepirkumu maisiņu patēriņu,” stāsta Baltijas reģiona vadītāja Ieva Dude Beinaroviča.

One Bag Habit ir kopēja iniciatīva, kuru 2017. gada 1. jūnijā Zviedrijā aizsāka Lindex, KappAhl un H&M. 2018. gada sākumā tai pievienosies pārējie Lindex veikali Norvēģijā, Somijā, Polijā, Čehijas Republikā, Slovākijā, AK un Baltijas valstīs. Šī iniciatīva ir atbilde uz ES direktīvu, kas paredz plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņa samazināšanu. Papildinformāciju par One Bag Habit skatiet lindex.com