Ideja svētku vakariņām: Latvijas tomātu pīrāgs

Ideja svētku vakariņām: Latvijas tomātu pīrāgs

18. Nov 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesaka Sieviešu Kluba eksperts, Alex Žiļuks, zivju restorāna Le Dome šefpavārs, www.sefpavars.l

 Kādēļ gan savus ģimenes mīļos nepārsteigt ar kaut ko īpaši gardu un veselīgu, sagatavojot svētku vakariņās kaut ko vēl nebaudītu? Lūk, recepte Latvijas tomātu pīrāgam ar Parmas sieru un rukolu.

Šim ēdienam ieteicams nežēlot uz ļoti labu un aromātisku, vislabāk pašmāju, tomātu iegādi. Saldais tomāts lieliski sader ar pikanto rukolu un Parmas sieru. Droši vari izmantot mūsu pašu “Monterigo” sieru.

Sastāvdaļas:

•  300 g tomātu

•   40 g čabatas maizes (ciabatta)

• 50 g Parmas siera

•   30 g rukolas

•   50 ml olīveļļas

•  daži zariņi timana lapiņas

•   2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi

•    ¼ daļa citona

Pagatavošana

1.  Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Čabatas maizi sagriez plānās šķēlēs, uz pannas saliec kopā pa trīs šķēlēm, lai veidojas apaļa kūciņa un apsmērē ar eļļu. Liec krāsnī un apgrauzdē, apmēram 7 – 10 minūtes.

2.  Tomātus sadursti un noblanšē. Uzvāri karstu ūdeni un blakus sagatavo trauku ar ledusaukstu ūdeni. Sadurstītos tomātus liec verdošajā ūdenī, paturi kādu laiku (30 sekundes) un tad liec ledusaukstajā ūdenī. Nomizo, izgriez sēklas un sagriez 6 -8 daivās (atkarīgs no tomātu lieluma).

3.  Tomātus sajauc ar eļļu, timiāna lapiņām un ķiploku.

4. Uz grauzdētas maizes kārto Parmas sieru, tomātu daivas un pārkaisi ar atlikušo Parmas sieru. Liec cepties 200 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad pīrāgs gatavs, pasniedz to ar rukolas salātiem.

Kamēr cepas pīrāgs, nomazgā un nosusini rukolu. Samaisi to ar citrona sulu, eļļu, sāli un pipariem.

Labu apetīti!

Ko saki par šādu recepti? Esi gatava izmēģināt?