Gatavojamies svētkiem - atsvaidzinām telpas ar dekoriem un paklājiem

21. Dec 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad Ziemassvētkus svinēsim mājās, tāpēc izmanto dažas vēl atlikušās dienas, lai mājās ienestu svētku atmosfēru.

Iedvesmu smelies no dekoratores Agneses Straupes ieteikumiem, kura norāda, ka dekorācijas ir elements, kas paspilgtina mūsu svētku sajūtas, palīdzot radīt svētku emocijas.

Spilveni

Ikvienos svētkos, tostarp, arī Ziemassvētkos, telpas atsvaidzināšanai labi noder spilveni, kas sniedz lielisku akcentu, taču vienlaikus nav liels finansiāls ieguldījums. “Atbilstoši sezonai var mainīt spilvenu spilvendrānas, tā piešķirot telpai jaunus akcentus,” stāsta Agnese Straupe.

Sveces

Sveces ir veids, kā paspilgtināt vai, tieši otrādi, interjeru nomierināt. Tiesa, svarīgi atcerēties, ka aizdegtas sveces ne mirkli nedrīkst atstāt bez uzraudzības. Drošības jautājums, dekorējot telpu, ir aktuāls vienmēr, bet jo īpaši liela vērtība tam jāpievērš, ja mājās ir bērni un dzīvnieki.

Paklāji

Ar paklāju palīdzību telpu var padarīt gan oficiālāku, gan mīļāku vai spilgtāku. “Šajā laikā, kad visiem ieteicams palikt mājās, taču ļoti gribas noorganizēt skaistas fotogrāfijas ar ģimenei, var izmantot mājās esošo labāko paklāju. To novieto pie eglītes, izkārtojot blakus dāvanas, sveces. Visiem sasēžoties blakus ir iespēja uztaisīt skaistas fotogrāfijas, paliekot turpat mājās drošībā,” ar ideju dalās A Straupe.

Tam, ka visvieglākais veids, kā nomainīt interjeru, ir iegādājoties paklāju, piekrīt veikala “Paklāji un paklāji” pārstāvis Sergejs Siņavskis. Viņš gan atgādina, ka pirms paklāja iegādes svarīgi iepriekš pārdomāt, kādu efektu vēlamies telpā panākt: “Vai paklājs būs galvenais interjera elements, kas piesaistīs uzmanību, vai arī tas būs maigi pieskaņots interjeram.” Šobrīd paklāju piedāvājumā modē ir paklāji ar vecinājuma efektu, taču nevajag aizmirst arī par mīkstajiem un pūkainajiem paklājiem. Atkarībā no paklāja pūkainuma pakāpes, tie iederēsies dažādās telpās. Piemēram, cietākie būs piemēroti koridoriem, virtuvēm un terasēm, savukārt mīkstākie labi iederēsies, piemēram, guļamistabā.

Pārbaudi savus krājumus, izmanto dabas materiālus

Atceries, ka svētku sajūtu radīšanai telpā ne vienmēr jāiegulda daudz līdzekļu dekorācijās, jo lieliski var izmantot arī dažādus senākus rotājumus, kas, iespējams, atrodas pieliekamajā vai kastēs, kas noliktas tālāk no acīm. Dod šīm dekorācijām otro dzīvi!

Tāpat arī telpas rotāšanai var izmantot dažādus pinumus, auduma lietas, kas atgriežas modē, kā arī dabas materiālus, piemēram, čiekurus, sausus zarus, kas lieliski iederēsies telpā un padarīs to svinīgāku.

Paldies "Paklāji un Paklāji" par informāciju sižeta tapšanā

www.paklajiunpaklaji.lv