Gatavojam bērzu sulas uzglabāšanai

Gatavojam bērzu sulas uzglabāšanai

26. Mar 2014, 18:42 veesma veesma

Šoreiz gribu padalīties, ko darīt ar neizdzertajām bērzu sulām. Kā no tām pagatavot gardu un slāpes remdējošu dzērienu vasarai.

Dzēriena pagatavošanai vajadzēs:

- 10 l svaigu bērza sulu;

- 300 g cukura;

- 1,5 tējkarotes citronskābes;

- svaigs citrons.

 Bērzu sulas ielej katlā un liek uz plīts karsēties, pieber cukuru un citronskābi, visu izmaisa un karsē līdz pirmajam burbulim (līdz sāk vārīties, bet nevāra).

Lejam sulas izkarsētās burkās un ieliekam vēl klāt burkā iekšā citrona šķēlīti. Aizvākojam, atdzesējam un nesam uz pagrabu.

20140326183402-93074.jpg

Dzēriens sanāk ļoti gards. Šo dzērienu mēs pārsvarā dzeram vasarā, kad ir karsts. Bērni saka, ka garšojot pēc.

Protams vislabāk jau ir dzert svaigas bērzu sulas, bet tā kā visas nevaram izdzert, tad gatavoju šo dzērienu. Labāks jau jebkurā gadījumā ir par veikala limonādēm.

Citi bērzu sulas pievienojot rozīnes vai upeņu zariņus sulas raudzē, bet manā ģimenē nevienam tādas sulas negaršo.

Šajās dienās sulas tek ļoti labi, esam pat padalījušies ar radiem, draugiem un kaimiņiem. Bet vēl jau būs ko sagatavot vasarai.

Mans šīs dienas veikums.

20140326184051-11287.jpg

 

Kā Jūs lietojat un uzglabājat bērzu sulas?


Vēsma

lauvinja lauvinja 26. Mar 2014, 19:21

Manas bērnības šampanietis - šampja pudelē ieber 2 ēdamkarotes cukura ar mazu kaudzīti, lej ieskābušas bērzu sulas, aizvāko, rūpīgi aiziek priekšā metāla sietiņu, kā jau kārtīgam šampim pienākas un noglabā vēsumā un tumsā uz pāris mēnešiem. Lieto kā šampānieti - dzirstošs un gards (pieļauju, ka varbūt satur kādu grādu alko, bet par to vēsture klusē). Aizšņorēšana ar metāla sietiņu ir obligāta un darāma rūpīgi, citādi dzēriens mēdz izkāpt no pudeles neaicināts.