Eksotisko dzīvnieku parks Dundagā

Eksotisko dzīvnieku parks Dundagā

26. Aug 2019, 08:58 Olīša mamma Olīša mamma

Netālu no maniem laukiem, Dundagā, esot skaists Eksotisko dzīvnieku parks, kur visi dzīvnieki ganoties savvaļā. Izmantojot super silto dienu un Olivera Krustvecākus (Jo tētis mums strādāja), braucām apskatīt zvēriņus un to mājvietu.

Parks atrodas pašā Dundagas vidū, starp privātmājām. Mēs ieradāmies salīdzinoši agri. Atstājām mašīnu tur pat pie ieejas, jo vietas bija diezgan. Ieejas maksa ļoti adekvāta - 3 eur no cilvēka, Oliveram bez maksas. Pie ieejas iespējams nopirkt trauciņus ar barību, ja gribas pabarot dzīvnieciņus. Trauciņš – 0,50 centi. Nopirkām savus trauciņus un devāmies iekšā pa vārtiem. Pirms tam, gan saņēmām brīdinājumu, ka Zebra neesot ļoti viesmīlīga, lai īpaši viņai "neuzbāžamies".

To, ka esam ieradušies diezgan agri uzreiz varēja sajust. Dzīvnieki vēl nebija “pabrokastojuši”. Knapi iegājām iekšā un mūs jau ielenca kazas un aitas, kas bakstīja ar savām galvām, lai dodam ēst, jo redzēja trauciņus. Smieklīgi, bet nedaudz arī bailīgi.

Iepriekš nebiju bijusi vietā, kur visi dzīvnieki un putni atrodas ārā, vienkopus, bez būriem, žogiem un tamlīdzīgi.

Atgaiņājušies no nabaga izsalkušajiem, devāmies tālāk. Dzīvnieki ir visur. Pa koku apakšām skraida dažādi putni, lasa nobirušo barību. Paejam mazu gabaliņu, pie koka izbērta milzīga ābolu kaudze, no kuras mielojas ponijs, kaziņas un zebra. Nezinu kāpēc, bet tā zebra piedod tādu nereālisma sajūtu visam. Laikam tāpēc, ka nav pierasts viņu redzēt brīvā dabā, rokas stiepiena attālumā.

Šķiet, ka viss lielāko sajūsmu izraisīja kamieļi. Trīs kamieļi, kas gulēja ēniņā zem kokiem. Mēs piegājām, paglaudījām viņus, tik jocīgi būt tik tuvu, tik milzīgiem dzīvniekiem. Viņi kā īsti “pozeri” uz fotogrāfēšanos visi pacēla galvas.

Bija arī daži zvēriņi, kas atradās nožogojumā. Vieni no tiem bija strausi. Zinot strausus, priecājos, ka viņi bija aiz žoga, man noteikti būtu bijis bail. Pārāk milzīgi un ātri viņi ir.

Vēl būrīti bija dzeloņcūka. Spriežot pēc izrakumiem, arī viņa drīz būs brīvībā. 

Ļoti forša ir tā sajūta, ka Tu vari pats no savas rociņas pabarot šos zvēriņus. Spriežot pēc apkārtnes, tur joprojām norit dažādi labiekārtošanas darbi, kas ir pozitīvi.

Parciņa vidū bija arī galdiņi ar soliņiem, kur apsēsties. Nespēju gan iztēloties tur pasēdēt. Mūs noteikti ielenktu visi apkārt esošie dzīvnieki.

Pabužinājām arī mīlīgos alpakus un lamas, labi, ka viņas mūs nenospļaudīja.

Bez eksotiskajiem dzīvnieciņiem, tur bija arī mūsu pašu lauku viensētas dzīvnieciņi – Gotiņas, aitas, cūciņas, kazas un vistas.

Vieta tik tiešām ļoti jauka, noteikti atbrauksim šeit vēl kādu reizi.

- Vienīgais mīnus, kas manuprāt ir mīnus, īsti nav kur noskalot rokas pēc parka apmeklējuma. Jo tomēr glaudi, baro tos dzīvnieciņus. Novēlu viņiem ātri atrisināt šo jautājumu un kļūt vēl labākiem!