Edžus un Linda Ķaukuļi: "Bez humora grūtajos brīžos būtu grūtāk"

Edžus un Linda Ķaukuļi: "Bez humora grūtajos brīžos būtu grūtāk"

23. Mar 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Edžus Ķaukulis zināms kā grupas “Transleiteris” solists un viņa daiļrade nereti izraisa smieklus, taču humors caurstrāvo arī viņa attiecības ar sievu Lindu, ar kuru kopā ir jau 10 gadus. Abi ir vecāki dēlam Gustavam un meitai Martai.

Edžus atzīst, ka ģimenē abi itin labi tiek galā ar darbu un pienākumu menedžēšanu, jo abi apzinās, kā dēļ dzīvo kopā. “Brīvdienas ir ārpus mājas kopā ar bērniem un ģimeni, taču, protams, ir arī reizes, kad gribās pagulēt, atpūsties un neko nedarīt,” saka Edžus. Savukārt Linda piebilst, ka abi ir diezgan strikti sadalījuši lomas: “Vīrs strādā, bet es vairāk uzņemos rūpi par bērniem, taču tas nenozīmē, ka arī vīrs šiem darbiem nepieslēdzas. Vakaros un brīvdienās dabūjam arī tēti un vīru.” Viņu papildina Edžus, kurš nosaka, ka vīriem un tēviem ir jāprot noķert brīdis, kad tūlīt, tūlīt būs… “Tad jāmēģina glābt situāciju – sapakojam mantas un kaut kur aizbraucam vai paspēlējam kādu galda spēli, iedodu sievai divu dienu atpūtu,” saka Edžus.

Edžus un Lindas abiem bērniem ir 7,5 gadu starpība, taču abi pat ir priecīgi, ka starpība ir tik liela. Vecākais bērns, dēls Gustavs, pieteicies, kad abi vēl bijuši ļoti jauni un tobrīd Lindai šķitis, ka pasaule paskrien garām, jo visi ir savos darbos, taču viņa – mājās ar mazuli. “Jau tajā laikā bija tendence par mammu kļūt lielākā vecumā un tobrīd starp savām draudzenēm vienīgā biju ar bēbi. Tolaik nebija aktuāls Instagram, lai varētu palasīt blogus, satikt citas mammas, taču tagad viss ir savādāk – arī padomu un iedvesmas ir daudz, kas ir forši un labi,” saka Linda Ķaukule. Tagad, esot mājās ar meitiņu, viņa apzinās, ka neko nenokavēs, jo tie ir tikai divi mājās pavadīti gadi.

SKATIES VISU INTERVIJU ŠEIT

Atceroties laiku, kad dzima Gustavs, Edžus noteic, ka bijis diezgan traki: “Tajā dienā, kad viņš dzima, es Jelgavā universitātē aizstāvēju bakalaura darbu, pēc tam kāpu mašīnā un vedu Lindu uz slimnīcu. Biju tikko atradis darbu, īrējām dzīvokli, nevarējām iedzīvoties. Bija diezgan jautri.”

Linda un Edžus atzīst, ka abu attiecībās liela loma ir humoram, bez kura, visticamāk, tik ilgu laiku nebūtu kopā nodzīvojuši. Abi lieliski saprot viens otra jokus un abu attiecības caurstrāvo melnais humors, kas citiem no malas, iespējams, nemaz nav saprotams. Kā noteic Linda, humora deva ģimenē ikdienā ir vajadzīga, jo bez tās grūtajos brīžos būtu daudz grūtāk.

Tiesa, abus saista ne tikai humors un bērni. Linda: “Vienu vakaru Edžum prasīju, kas gan mūs vēl saista bez bērniem? Tā norunājām visu nakti, pārrunājot, ka ģimene nesastāv tikai no bērniem, tāpēc mums ir jārūpējas arī par to, lai divatā kvalitatīvi pavadītu laiku.”

SKATIES VISU INTERVIJU ŠEIT