Dzintaru Mežaparks

Dzintaru Mežaparks

24. Aug 2019, 23:31 Olīša mamma Olīša mamma

Biju dzirdējusi no draugiem un arī šur tur lasījusi, ka Dzintaru Mežaparkā esot ļoti forši, tieši priekš bērniem forši. Kauns atzīt, lai gan arī dzīvojam Jūrmalā, pēdējo reizi tur bijām pirms kādiem diviem gadiem.

To, ka parks ir superīgs, es jau zināju, jo biju tur bijusi neskaitāmas reizes, bet kopš mums ir Olivers, vēl ne reizi. Iepriekš visam, kas tur ir sagatavots priekš bērniem, nepievērsu īpaši lielu uzmanību, jo tajā laikā tas man nebija aktuāli.

Šodien braucot no laukiem, nolēmām, ka ir taču beidzot jāaizbrauc, jāaizved bērns izdauzīties.

Tiem, kas Jūrmalā nav bijuši, būtu jāzina, ka iebraukšana mūsu pilsētā ir maksas. Tie ir 2 eur uz visu dienu. Biļeti iespējams nopirkt kases aparātos pie iebraukšanas Jūrmalā, kā arī mobilajā aplikācijā. Ja Tu, braucot iekšā pilsētā, redzi, ka ir ļoti lielas rindas uz caurlaižu pirkšanu, tad droši vari braukt garām un biļeti nopirkt vēlāk, kaut pie izbraukšanas. Svarīgi to izdarīt līdz tās dienas 23:59, savādāk būs sods.

Kā visur Jūrmalā, tā arī pie paša Mežaparka, autostāvvietas ir bez maksas. Ja sanāk braukt nedēļas nogalēs, tad visticamāk būs nedaudz jāpariņķo, līdz atradīsies kāda brīva vietiņa, bet tas nav nekas traks. Mums, nez kāpēc, vienmēr izdodas nolikt mašīnu pie paša Mežaparka. Nekur nav īpaši jāriņķo.

Ieeja Dzintaru Mežaparkā ir bez maksas. Jāmaksā tur ir tikai par dažām izklaides iespējām.

Parks ir diezgan liels, tajā ir ierīkotas koka/bruģa taciņas pastaigām, atsevišķas taciņas riteņbraucējiem/skrituļslidotājiem un citiem braucējiem, kas pārvietojas ar kādu braucamo.

Parka maliņā ir Skatu tornis. Jākāpj ir tiešām diezgan augstu, krietni virs koku galotnēm. Tornis ir 33,5 metrus augsts. No augšas paveras burvīgs skats uz Baltijas jūras līci, iespējams saskatīt Rīgu un arī aplūkot visu plašo Jūrmalas apkārtni.

Tur pat blakus tornim ir izveidotas Tarzāna trases kokos. Šī atrakcija nav bezmaksas. Mazākajiem kāpt gribētājiem ir iespēja izmēģināt spēkus mazajā trasītē, kas tieši domāta šādiem izmēģinājumiem. Jau pieredzējušākiem un bezbailīgajiem ir pieejamas lielās trases, kas ir sarežgītākas un atrodas krietni augstāk kokos.

Ik pa gabaliņam parkā ir iespējams iegādāties saldējumus un citus našķus, kā arī nesteidzīgi papusdienot kafejnīciņā.

Mazajiem šoferīšiem ir iespēja izbraukt ar elektro mobiļiem pa speciālu trasi. Arī šis prieks nav bezmaksas.

Un aiz mazo šoferīšu trases paveras milzīgs Atrakciju laukums. Šķiet, ka šeit atrakciju atradīs ne tikai galīgi mazie ķipari, bet arī lielie. Šodien pārliecinājāmies, ka arī pieaugušajiem šeit ir piemērotas atrakcijas. Domāju, ka tajā milzīgajā laukumā pus diena paskrien nemanot. Jo bērniem neapnīk, dēļ plašā klāsta. Dažādas šūpoles, virvju piramīdas/tiltiņi, daž ne dažādas “kāpelējamās” atrakcijas un vēl un vēl. To nav iespējams uzskaitīt. Tas ir jāredz pašiem.

Parka vienā maliņā ir izveidots Skeitparks ar vairāku tipu rampām, kas piemērotas gan iesācējiem, gan jau profesionāliem braucējiem. Arī tur adrenalīna ķērāju šodien netrūka.

Ja Jums nesanāk aizbrauk siltajā laikā uz šo parku, tad noteikti nelaidiet garām iespēju to izdarīt ziemā, kad šeit tiek atklāts Gaismas parks. Visā parka teritorija tiek Ziemas tematikā izveidoti dekori no tūkstošiem lampiņu virteņu. Pērn tie bija 85 tūkstoši LED gaismiņu.