Darbinieka novērtēšana- mana pieredze

Darbinieka novērtēšana- mana pieredze

02. May 2013, 11:35 liigad liigad

Kā zināt manā dzīvē bija smags posms, bet tas neatbrīvo no pienākumiem mājās un vēl mazāk darbā.

Tad nu darbā sagaidīju pirmo novērtēšanu jaunajā darba vietā un amatā.

Lai arī novērtēšana man bija arī manā pirmajā darba vietā, bet tas bija četrus vai piecus gadus atpakaļ un nu daudz, kas ir mainījies. Jāsaka, ka mainās tas no šī gada, kad ir ieviesta elektroniskā novērtēšanas sistēma.

Salīdzinot jauno sistēmu un iepriekšējo šķiet, ka īpaši nekas neatšķiras, izņemot to, ka tagad praktiski viss notiek elektroniski, izņemot pārrunas ar tiešo vadītāju un novērtējums vairs nav burtos (ABCDE), bet ar vārdiem (izcili, ļoti labi, labi, apmierinoši, nepietiekami).

Novērtēšanā tiek vērtēts gan amata pienākumu izpilde, gan kompetences (ētiskums, orientācija uz klientu, lietišķums utt.) , profesionālā kvalifikācija un mērķu un uzdevumu izpilde par konkrēto laika posmu.

Jāsaka, ka saņemtais novērtējums bija pat labāks nekā gaidīju un arī iespējamās izaugsmes iespējas, kas minētas manā novērtējumā no vadītāja puses mani iepriecina. Un protams vadītājas gala vērtējums manu pašvērtējumu krietni pacēla un deva stimulu vēl vairāk censties pildot savus amata pienākumus. Manuprāt, novērtēšanas mērķim ir jābūt tieši šādam, lai darbinieks sapratu savas spējas, to kā tās vērtē tiešais vadītājs, un radītu vēlmi darbiniekā darboties, lai sasniegtu vēl labāku vērtējumu.

Tagad tikai jāgaida rīkojums, kurā tiks noteikts cik tad papildu atvaļinājuma dienas saņemšu un kā mainīsies mana darba alga, kas manā darbā mainās tieši saistībā ar novērtējumu un darba stāžu iestādē.

 

Vai jūsu darba vietā notiek darbinieku novērtēšana? Kādas ir jūsu domas par to? Vai tāda vispār nepieciešama?

lauvinja lauvinja 02. May 2013, 22:46 smaidiga24

Tagad priekšnieks vispirms izvirzīs individuāli sasniedzamos mērķus sistēmā, darbinieks veiks novērtējumu, BET gala lēmumu pieņems tiešais vadītājs, ja neapmierina lēmums, tad var pārsūdzēt augstākai priekšniecībai 😉

lauvinja lauvinja 02. May 2013, 22:45 aflew

Pa jaunam vērtē TIKAI tiešais vadītājs, pēc īpaša pieprasījuma ir tiesības pārsūdzēt vērtējumu.....

lauvinja lauvinja 02. May 2013, 22:44

Kamēr šī vērtēšana ir "politizēta" ar norādījumiem no augšas un ierobežota algas fondā, tai nav īsti pareiza pielietojuma. Neiedziļināšos niansēs, bet elektronsikā vērtēšana sistēmā šobrīd ir tāds kā eksperiments, kur ļauts spēlēties ar cipariņiem, lai panāktu vēlamo rezultātu.

Par algu, tā kā lielākoties ir fiksēts algas fonds + solidaritātes princips (citiem ir tik un šitik), griezti un taml. figņas, var gadīties tā, ka alga paliek tur kur ir (ja vien pirms tam nav bijusi strikti maza un šajā stāžā, starp citu īsti bieži vien neieskaita bērna kopšanas atvaļinājumu) un vienīgais bonuss būs pāris papildus atvaļinājuma dienas (kas, protams, arī nav maz).

Bet lai veicas un izdodas!

princesemince princesemince 02. May 2013, 21:15

Ar tādu nelielu satraukumu atcerējos ierēdņu vērtēšanu - it kā jau nekas tāds, ja strādā apzinīgi, taču vienalga satraukums, jo gan pašam jācaurskata sevi, gan saņemsi vadītāja vērtējumu par tieši tiem pašiem jautājumiem. Bet nu nekas - izdzīvots ir 😀

aab aab 02. May 2013, 14:22

manā darba vietā nav nekādu novērtējumu. drīzāk jau priekšniecība pati izvērtē vai esmu labs darbinieks. protams, ka tas atkarīgs no tā vai ir kādas sūdzības saņemtas, vai nepieļauju kļūdas utml. bet nu tā īsti manu algu tas laikam neietekmē 😃 to ietekmē citi faktori. vienīgais mīnuss šajā darbā ir tāds, ka alga mainās katru gadu, mazliet trūkst tādas kā stabilitātes.