Cecīļu dabas takas – skarbs skaistums arī ziemā un tumsā

Cecīļu dabas takas – skarbs skaistums arī ziemā un tumsā

23. Jan 2018, 21:27 lauvinja lauvinja

Vidzemes šosejas 72 km no Rīgas, starp Siguldu un Cēsīm, blakus Ieriķu dzirnavām atrodas Cecīļu dabas taka. Dabas taka ir apmēram 2 km gara. Skaista kā ziemā, tā vasarā.

Cecīļu dabas taka ir kājāmgājēju tūrisma maršruts, kurā ir iespēja iepazīt Amatas novada dabas objektus gar Kumadas upes un Dančupītes upes krastiem.
Takas sākums ir Amatas novada Ieriķos, 1km no kafejnīcas, un Cecīļu dabas takas apmeklētāju informācijas punkta,  pie ,,Lejas Cecīļu” mājām. Apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt cilvēka nepārveidotu dabas ainavu – Dančupītes kanjonu, Dančupītes alu, miniatūru ūdenskritumu, iespaidīgo Cecīļu iezi no Kumadas upes labā krasta, Cecīļu priedi, kura ir atzīta par vienu no Latvijas dižkokiem un citus objektus. Taka ir marķēta.

Ziemas sezonā sestdienu vakarā (vai lielākā kompānijā vismaz 10 cilvēku apmērā arī citos tumšos ziemas vakaros), ir izgaismota lielākā takas daļa – apmēram 1,5 km.

Piebraucam pie takas – apkārt tumšs, pa ceļu uz priekšu vijas lāpām izgaismots ceļš. Pēc gabaliņa sākas elektriskais izgaismojums, kāds tas turpinās visas takas garumā. Pa kalnu lejup, garām dīķim un mežā iekšā. Pēc īsas pastaigas mūs sagaida Cecīļu iezis –smuks un majestātisks.

Blakus tam labiekārtota piknika vieta – tāpēc paņemiet tēju un uzkodas, ķeriet romantiku, vai baudiet vakaru kopā ar bērniem. Kamēr vecāki dzer tēju, bērni var sildīties pie ugunskura vai šūpoties šūpolēs. Sajūtas sireālas.

20180123212604-70513.jpg

Dodamies pa taku uz priekšu un baudām pastaigu. Maliet mežonīgi un mazliet sireāli.

20180123212637-86184.jpg

20180123212649-67345.jpg

Taka nebūs piemērota pavisam maziem bērniem, jo tā noteikti nav ejama ar bērnu ratiņiem un arī maziem staigātājiem būs grūti, toties mazliet lielākiem tas būs lielisks piedzīvojums, tāpat arī skolēniem.

Darba laiks sestdienas vakaros no 17 līdz 21.

Ieejas maksa 2 eiro pieaugušajiem un 1,50 eiro skolēniem un pensionāriem.

Vairāk informācijas šeit. Vai meklējiet facebookā. Ja kādi  jautājumi – droši zvaniet, rakstiet – ļoti atsaucīgi!