Brīvdabas muzejs Ausekļa dzirnavas

Brīvdabas muzejs Ausekļa dzirnavas

03. Jul 2019, 22:35 lauvinja lauvinja

Brīvdabas muzejs atrodas Bārbelē, netālu no Lietuvas robežas, klusā lauku nostūrī un ir izveidots uz bijušo ūdensdzirnavu bāzes. 

Ausekļu dzirnavu muzejā ir Iespēja aplūkot senos darbarīkus un tehniku.Dampi, kas kādreiz darbināja daudzas lauksaimniecības mašīnas:

Kuļmašīnu:

Citu lauksaimniecības tehniku:

Vējdzirnavas, kuras pagaidām vēl atjaunošanas stadijā:

Iemēģināt graudu malšanu:

Atsevišķi piesakot eksursiju var izmēģināt savus spēkus daudzveidīgajos zemnieku sētas darbos - graudu malšana ar rokas dzirnavām, labības kulšana ar zirga ģēpeli un kuļmašīnu, zemes aršana ar senajiem traktoriem, amatniecības darbi - grozu pīšana, baļķu grebšana, metāla kalšana, slotu siešana, aušana, dzijas vērpšana, adīšana, striķu vīšana, lubiņu plēšana, u.c., mājsaimniecības darbi - sviesta kulšana, veļas mazgāšana, velēšana uz veleknes, kāpostu skābēšana u.c.

Muzeja darba laiks no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim Trešdiena - Sestdiena no 9:00-17:00, Svētdien no 9:00-16:00, bet Pirmdiena un Otrdiena muzejam ir brīvdiena!

Cenas ekspozīcijas apskatei:

Bērniem (7 līdz 18 g.)  – 1,50/pers.

Pensionāriem - 2,00/pers.

Pieaugušajiem – 2,50/pers.

Pirmsskolas bērniem - 1,00/pers. (bērnu dārza grupā)

Goda ģimene (1 pieaug. + bērni) - 3,50

Goda ģimene (2 pieaug. + 1 un vairāk bērni) - 6,00

Sīkā ar cenrādi var iepazīties muzeja mājas lapā.

Par auto novietošanu nav jāsatraucas, jo gaidīs smuki nopļata pļava un arī par maziem apmeklētājiem ir padomāts ar nelielu rotaļlaukumu.