Atlaist grožus vaļīgāk.

Atlaist grožus vaļīgāk.

30. Jan 2018, 21:31 lauruxs87 lauruxs87

Kad piedzima dēls , sākumā pati nevarēju visus mājas darbus apdarīt , jo biju nogurusi. Tad mājās darbus darīja vīrs, taču es vienalga manīju ka mani nempierina izdarītā darba kvalitāte. Kad jau atguvu enerģiju tad ķēros pie ierastās kārtības, taču jutu ka nevaru vairs visu apvienot , jo bērne prasīja arvien vairāk laika. Tad nu sāku palaist grožus vaļīgāk. Piemēram visu veļu vairs negludināju. Bērna drēbes negludināju tikai salocīju. Mājas tīrīšanu centos veikt kamēr bērns gulēja.
Visgrūtāk man gāja laikā kad bērns sāk ēst un staigāt , jo lai cik centos tīrīt virsmas un skapīšus  vienmēr bērns pamanījās kaut ko nosmērēt. Rotaļlietas nemītīgi tika izmētātas pa visurieni. Un reizēm kamēr vācu vienā vietā otrā jau atkal tika veikti nedarbi.

Bet izlasot otro uzdevumu domāju kur es varētu mazināt savu perfekcinisma izpausmi. Ikdienas darbus kā uzkopšana , grīdas sūkšana , ēst taisīšana, nē bez tiem es nevaru. Trauku mazgāšana? Bingo. Tieši šis ir tas kas man visvairāk kaitina. Tādā ziņā, ka es nevaru ciest ka izlietne ir netīra , vai tur ir nenomazgāti trauki. Jā es varu pat 10 dienā tīrīt izlienti, jo man liekas, ja izlietne ir netīra un pilna ar traukiem, tad visa virtuve izskatās nekārtīga. Nu ko tad mēģināšu nemesties uzreiz virsū netīriem traukiem, mēģināšu atstāt pēc vakariņām traukus nenomazgātus. Kā man gāja?

Pirmajā dienā , tā vien gribējās uzreiz mazgāt traukus pēc ēšanas, taču noturējos un ļāvu viņiem palikt. Tācu pieceļoties no rīta mans pirmais darbs bija uzreiz nomazgāt taukus. Jā , es pat ēst nevarēju uztaisīt , kamēr trauki nebija nomazgāti.  Nākamās dienas, mēģināju atkal neispringt uz izlietnes tīrīšanu un trauku mazgāšanu. Un veicot ikdienas tīrīšanas darbus automātiski arī nomazgāju traukus.|
Pārdomājot , vai es atņemu laiku bērniem? Nē. es atrodu laiku lai pavadītu ar viņiem, es visu laiku neskrienu pa māju vācot un kārtojot. Es pateicoties bērniem esmu iemācījusies organizēt savu laiku un palaist grožus vaļīgāk, mēģinu neiepringt un nepārvērst ikdienas tīrīšanu par ģenerāltīrīšanu.