Atgriešanās reālajā dzīvē

Atgriešanās reālajā dzīvē

16. Dec 2018, 11:49 mincenee mincenee

Laiks nepielūdzami skrien, un šogad pienāca tas brīdis, kad bija jāatgriežas darbā. Dzīve mājās ar bērnu ir kā tāda sava pasaulīte, kad apkārt notiekošais ir mazsvarīgs. Tu pielāgojies bērna ritmam un vajadzībām, kur nav vietas sasteigtumam un satraukumiem, jo bērns tomēr visu to jūt. Mēdz taču teikt, bērna kopšanas atvaļinājums arī ir darbs, tikai priekšnieks tāds maziņš. Bet reālajā pasaulē valda cita kārtība un Tev ir jābūt prasmīgam menedžerim, lai spētu pagūt visu.

Šis gads noteikti bija pārmaiņu laiks, jo meita sāka bērnudārza gaitas, es atgriezos vecajā darbā, bet ar jaunu kolektīvu. Pierast pie pārmaiņām viegli nebija nevienai no mums, bet gada izskaņā varu teikt, ka ar jaunajiem apstākļiem tiekam galā gana labi. Sākumā bija ļoti grūti uzticēt sava bērna pieskatīšanu citiem un bija liels iekšējs nemiers, taču, redzot prieku un vēlmi doties uz dārziņu, bažas pamazām izzuda.

Profesionālajā jomā pa šo laiku regulāri nācies iziet ārpus rāmja un darīt līdz šim nepieredzētas lietas. Bet tas nebūt nav slikti, jo tas man ļauj kļūt vēl daudzpusīgākai. Ar kolēģēm gan man ir laimējies! Ļoti saprotošas, atbalstošas un visādi citādi lieliskas viņas man ir. Strādājam kā vienota komanda. Arī bērna slimošana tiek uztverta ar sapratni un reizēm pat varu strādāt attālināti. Līdzsvars starp darbu un ģimeni gan ne vienmēr ir pareizajās attiecībās, bet cenšos rast balansu.

Es esmu no tām mammām, kuras ļoti daudz rūpes velta bērnam, sevi atstājot otrajā plānā, taču es maziem solīšiem dodos pretim mērķim sevis pilnveidošanā. Esmu gan mainījusi savu imidžu, gan arī atgriezusies pie sportošanas. Pie tā gan būs jāturpina strādāt arī nākamajā gadā, lai īstenotu apņemšanos atkal skriet 10km un vairāk. Tāpat mēģinu ēst veselīgi, bet spēku izsīkuma brīžos sanāk grēkot. Tādēļ 2019.gadā jāmotivē sevi turpināt un nepadoties slinkumam.

Ar Māmiņu klubu noteikti saista daudz pozitīvu atmiņu. Pēc atgriešanās darbā gan sanāk daudz retāk ienākt portālā, taču vienmēr man paticis lasīt citu mammu pieredzi, tiešsaistes raidījumi un arī blogu konkursi. Mans darbs ir saistīts ar rakstīšanu, un tie vienmēr šķituši kā iespēja izpaust sevi un neierūsēt. Es no sirds vēlos pateikt paldies Māmiņu klubam, jo esam guvuši patiesi vērtīgas balvas. Meitai ir burvīga gultiņa mājiņa, kurā ne tikai guļ, bet arī rotaļājas. Bijām arī uz cirka teātra izrādi ar kaķiem, kuras laikā smaids meitas sejā neizzuda. Savos divos gados applaudēja kā īsta lietpratēja. Paldies arī par citām balviņām un produktu testiem!

Es nezinu, ko gaidīt no nākamā gada, bet gribētu, lai tajā būtu mazāk raižu un daudz, daudz prieka brīžu. Vairāk laika, ko pavadīt kopā ar sev mīļajiem un arī veltīt sev pašai. Klusībā domāju, ka varētu atsākt studijas maģistrantūrā, bet laiks rādīs.

Novēlu ikvienam dzīves steigā atrast un darīt to, kas patīk, dzīvot sev! Lai radošs un piedzīvojumiem bagāts nākamais gads! Un jauks šis brīnumainais Ziemassvētku laiks!