Aseksualitāte – pirmais solis pretī slimībai

Aseksualitāte – pirmais solis pretī slimībai

07. Apr 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Mēs kopā ar bioenerģētiķi Andžeju Reiteru esam izveidojuši biežākos iemeslus, kādēļ sievietes un vīrieši kļūst aseksuāli. Kā izvairīties no šiem libido pazeminātājiem? Un kādēļ tas ir svarīgi? Noskaidro atbildes!

1. iemesls – rutīna

Rutīna darbā, attiecībās, ikdienas sadzīvē… Ja jau šobrīd zini, ko darīsi rīt, parīt un aizparīt un teju vienīgās ģimenes rūpes ir laikus nomaksāts hipotekārais kredīts, laikus aizvesti bērni uz bērnudārzu un skolu, siltas vakariņas un brīvdienas, kārtojot māju, nebrīnies, ja vēlme pēc seksa zudusi gan tev, gan tavam mīļotajam. Ārēji skatoties uz šādu ģimenes ikdienu šķiet – viss taču ir tik mierīgi un harmoniski, bet dziļi sirdī jūs nejūtaties laimīgi. Ir bail atzīties, kā ir patiesībā, jo tas taču būtu ļoti sāpīgi. Rezultātā visiem (un galvenais – arī paši sev) sakāt – viss ir super.

Tikai tāds nieks – sekss – sen nav bijis mūsu starpā. Bet tas jau ir sīkums. Tā tikai liekas, ka tas ir sīkums! Patiesībā šādu bezseksa periodu nevajag atstāt bez ievērības. Tā kā dabai nepatīk tik liels rāmums, ievies savā ikdienā vairāk spontanitātes. Tas pacels attiecības pavisam citā līmenī un abi drīz vien jutīsiet, kā libido vairojas vēja spārniem.

2. iemesls – nepatika pret savu darbu

Ja attiecībās abiem nepatīk tas, ko dara savā radošajā dzīvē, savā profesijā, tad arī attiecībās negribas neko radošu. Negribas seksu, jo libido ir pilnībā zudis.

3. iemesls – vīrietis tevi krāpj

Pat tad, ja šo faktu neesi atklājusi, iespējams tieši tas ir iemesls, kādēļ negribas vairs mīlēties ar savu partneri. Sievietes bieži mīļākās jūt intuitīvi. Ir skaidri zināms, ka putni vairs nelido pie saviem putnēniem ligzdā, ja tur tuvumā bijuši cilvēki. Viņi jūt svešu smaržu. Līdzīgi notiek arī enerģiju pasaulē. Sieviete jūt, ka viņas partneris dodas pie svešās sievietes, tādēļ seksu vairs ar viņu negribas. Ja pēkšņās seksualitātes zudumu tev grūti izskaidrot, varbūt pie vainas ir tieši šis iemesls?

4. iemesls – vīrieša dzīvē noteicēja joprojām ir mamma

Ja par tava vīrieša svarīgajiem dzīves notikumiem joprojām lemj viņa mamma, tev kā sievietei ir grūti šādās attiecībās iejaukties. Enerģētiski seksuālās enerģijas savienojums jau aizņemts, jo mammas un pieaugušā vīrieša attiecībās ir nepareizība. Kas jādara? Sievietei ir jābūt ļoti gudrai un taktiskai, lai atrastu īsto ceļu pie sava vīrieša. Bet šis ceļš vienmēr iet roku rokā ar kariņu attiecībās ar vīramāti. Bet sieviete var darīt tā, ka vīrietis vēlas mainīties. Ja viņš to vēlēsies un skaidri paudīs mātei faktu, ka turpmāk viņa dzīvē svarīgākā sieviete esi tieši tu (kas, protams, nenozīmē, ka viņš savu mammu nemīl!), tad attiecības var uzlaboties un seksuālā enerģija atdzimt jaunā aktivitātē.

5. iemesls – vīrietis kā enerģētiskais vampīrs

Ja vīrietim trūkst intereses par dzīvi, nav pašam savu hobiju, darba un viņš ne par ko negrib uzņemties atbildību, viņš savā enerģijā ir mīnusīgs. Viņš iztukšo arī sievietes seksuālo enerģiju un nav brīnums, ka sievietei vairs negribas seksu ar šādu vīrieti. Vīrieti, kurš dvēselē ir bagāts (viņam patīk savs darbs, viņam ir hobiji un savas intereses), sieviete iekāro un vēlas veidot ar viņu attiecības. Tieši tāda pati likumsakarība darbojas arī ar mīnusīgajām sievietēm. Ja esi nomākta, bez darba, prieka un savām interesēm, nebrīnies, ja vīrieši tev iet ar līkumu.

Bet varbūt nemaz seksu dzīvē nevajag? Būt aseksuālai ir slikti? Vai ar šādu dzīvesveidu sev nodarām pāri?

„Protams, arī bez seksa var dzīvot, tikai tad jārēķinās, ka dzīvē trūks divu lietu: cilvēks nebūs radošs un viņā trūks dzīvesprieks. Kad visās dzīves jomās ir radošums, ir arī dzīvesprieks. Tāpat seksualitātei ir jābūt realizētai, lai organisms būtu veselībā. Ja baudas centrs netiek nodarbināts, veidojas veselības problēmas,“ skaidro Andžejs Reiters.

Vai tavā dzīvē ir kādreiz bijis bezseksa periods? Kādi bija tavi iemesli, kādēļ nevēlējies seksu?

lauvinja lauvinja 07. Apr 2013, 09:40

Ja speciālists (kura viedokļi lielākoties man ir šķituši ieklausīšanās vērti) sāk apgalvot, ka visa pamatā ir sex, tad mani sāk mākt šaubas, jo Daba sievieti ir radījis gribošu divas reizes mēnesī (ja viņai viss kārtībā ar hormoniem) - ap ovolācijas laiku un ap mr laiku. Līdz ar to var pieņemt, ka sieviete savu seksualitāti mierīgi var realizēt ar pāris reizēm mēnesī.

Pārējā laikā vīrietim būtu jābūt tam, kurš sievieti iekārdina un pavedina!