Ar ko ir īpašs nevainīgais ūdens?

Ar ko ir īpašs nevainīgais ūdens?

04. May 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vislabāk novērtētajiem dzeramajiem ūdeņiem visā pasaulē ir vairākas galvenās kopīgās iezīmes. Viena no tām – nevainība. Ar šo terminu ūdens someljē raksturo dabas radītā ūdens tīrību, bez ķīmiskās apstrādes.

Jo nevainīgāks ūdens, jo tajā ir mazāk nitrātu un nitrītu. Un, ja šādam ūdenim ir augsta sārmainība un dabiska izcelsme, to bieži klasificē kā tā saukto gardēžu (gourmet) ūdeni, kas ir visvērtīgākais ūdens pasaulē un bieži maksā daudz vairāk.

Akvile minerālūdenim, kas ir iegūts no dziļa avota, dabas rezervātā Lietuvā - piemīt visas gardēžu kategorijas ūdens īpašības, taču tā cena ir pieejama ikvienam.

Šī ūdens nevainības rādītājs ir 0,0. Tas nozīmē, ka tajā nav nitrātu un nitrītu – toksisku savienojumu, kas piesārņo ūdeni. Tiem nav īpašas garšas, smaržas un krāsas. Tos nevar likvidēt vārot vai ar sadzīves ūdens filtriem.

Augsts nitrātu un nitrītu līmenis ir īpaši bīstams grūtniecēm un zīdaiņiem līdz 6 mēnešu vecumam, jo viņu organismā trūkst fermenta, kas noārda nitrātus un attīstās methemoglobinēmija („zilā zīdaiņa“ sindroms).

Akvile ir piemērots pat zīdaiņiem – tas nozīmē, ka tas atbilst visām dabiskā minerālūdens kopējās mineralizācijas un tīrības prasībām. Šādu ūdeni var izmantot, gatavojot zīdaiņu pārtiku. Piemēram, gatavojot maisījumus zīdaiņiem, dabīgo minerālūdeni Akvile nav nepieciešams vārīt, bet vienkārši samaisīt ar piena maisījumu.

Akvilė ir dabiski sārmains ūdens – tā pH vērtība ir 8. Šāda kombinācija: izcila tīrība + augsta sārmainība + pilnīgs dabiskums = pasaulē ir īpaši reti sastopama.

Jo augstāka ir pH vērtība, jo ātrāk ķermenis neitralizē skābumu, kas veicina organisma novecošanos. Daži ārsti iesaka dzert sārmainu ūdeni, lai palīdzētu cīnīties ar onkoloģiskām slimībām.

Akvile sastāvā ir arī elektrolīti, kuri ir nepieciešami mūsu organisma funkcijām un labsajūtai. Elektrolīti arī palīdz izvadīt organismā uzkrājušos toksīnus.

Akvile – laimīgākais ūdens Tavam mazulim un visai ģimenei!

Uzzini vairāk par Akvile – facebook.com/AkvileLatvija  un instagram.com/akvilelatvija