Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. 2.daļa!

Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. 2.daļa!

05. Nov 2019, 13:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena no Māmiņu kluba mammām nolēmusi anonīmi pastāstīt par savu pieredzi saistībā ar sterilizāciju jeb olvadu nosiešanu. Kāpēc, kā un cik tas maksā Latvijā, lasiet blogā!

Pirmā daļa lasāma šeit->>

Nedēļa līdz operācijai 

Tikšanās ar sieviešu ginekologu.. Kautrīgi piesarkstu, tad bālēju, visu saprotu, ka tas ir tikai ārsts, bet reāli- šis vīrietis bija mana vecuma cilvēks un kādu iemeslu dēļ man bija grūti izturēties kā pret ārstu. Atcerējos visu kā pa miglu- daudz emociju un man nebija bijusi pieredze ar vīriešu ginekologu. Tikšanās noritēja pieklājīgi, bez liekiem vārdiem, nevajadzīgiem norādījumiem. Lai arī kādas instrukcijas varētu sagaidīt, tasn bija mans personīgais lēmums un ārsts to pilnībā atbalsta. 

Tika aprakstīts viss sagatavošanās process, par konsultāciju ar anesteziologu, par ģimenes ārsta norīkojumu, par elektrokardiogrammu, plaušu rentgenu un pilnu asins un urīna analīzi. Pāris dienas pirms operācijas ķirurgs veic iegruņa ultrasonogrāfiju, lai veiktu atzīmes un ieplānotu jau konkrēti operācijas gaitu. 

Tika aprakstīts viss sagatavošanas process. Lai “atvērtu lietu”, t.i. operācijai nepieciešams anesteziologa slēdziens. Lai to izdarītu, jums ir jāņem ģimenes ārsta nosūtījums. Lai anesteziologs varētu pieņemt lēmumu, ir jāveic elektrokardiogramma, plaušu rentgenogrāfija un pilnīga asins un urīna analīze. Un pāris dienas pirms operācijas ķirurgam jāveic iegurņa ultraskaņa, lai noteiktu vietu savam darbam.

Es sapratu, ka saņemt nosūtījumu no ģimenes ārsta būs vēl jautrāka, bet par laimi man paveicās un ārsts bija devies atvaļinājumā un viņu aizstāja māsiņa, kura veikli un dabiski izrakstīja nosūtījumu. 

Es sapratu, ka ģimenes virziena uzņemšana būs kaut kas jautrāks, jo mans ģimenes ārsts atkal ir vīrietis, un es nevaru runāt par intīmiem mirkļiem ar spēcīgu pusi iedzīvotāju, kā tas izrādījās dažas dienas agrāk. Bet man (morāli) ļoti paveicās, mūsu ārsts devās atvaļinājumā. Un viņu aizstāja skaista mācība, kas viegli un dabiski deva man virzienu.
 


   

Patīkami, ka slimnīca ir pārdomājusi visu šo procesu. Visu analīžu paņemšana tiek veikta uz vietas. Kad ierados nākamajā rītā, stundas laikā nokārtoju visas nepieciešamās analīzes, uztaisīju rentgenu, elektrokardiogrammu, pārrunāju jautājumus ar brīnišķīgu anesteziologu. Ieteica uz operāciju paņemt līdzi Faringo Sprey, jo operācijas laikā būs maska ar caurulīti un reizēm caurlīte pieskaras kaklam un eļļiņa glābs no diskomforta pēc operācijas. 

Tāpat parakstīju dokumentus par iepazīšanos ar procesu un sagatavošanos tam, un esmu brīva līdz nākamajai nedēļai.


 
 

Izdevumi:

Ginekologa apmeklējums- 22 EUR

Dokumentu nokārtošana 1.reizi - 1 EUR

Vizīte pie ģimenes ārsta- 1,42 EUR

Testu nodošana un tikšanās ar anesteziologu- 12,04 EUR

Kopā: 36,46 (man nav apdrošināšanas)

Morāli jūtos uz 10 ballēm un priecājos par tikšanos ar ārstu! Nedēļa pagāja, emocijas norima un radās prieka sajūta, ka viss notiek- ērti un nesteidzīgi. 

Turpinājums sekos...

Zaiga77 Zaiga77 06. Nov 2019, 02:23

Ja nevar ģimenes ārstu informēt par savu veselības stavokli vai to ko plāno darīt, tad ir jāmaina ģimenes ārsts vai jāpieaug.