30.09.2018. STV: Mammas laime, ergosomas, gards kokteilis, māmiņas uzturs krūts ēdināšanas laikā un kanisterapija

30.09.2018. STV: Mammas laime, ergosomas, gards kokteilis, māmiņas uzturs krūts ēdināšanas laikā un kanisterapija

30. Sep 2018, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja šajā svētdienā Tev nebija iespējas noskatīties Māmiņu kluba TV raidījumu, tad sižetus, ko komanda bija sarūpējusi kanāla STV skatītājiem 30. septembra raīdījumā, vari snoskatīties šeit. Šajā raidījumā mēs iepazināmies ar divu bērnu mammu Lauru, kura savā dzīvē ir spējusi atrast atbildi uz jautājumu, kāpēc sievietes pazaudē sevi tad, kad kļūst par mammām, tāpat, neizpalika arī Garšu ceļvedis, kopā ar SKY lielveikaliem, atradām risinājumu jaunās māmiņas Melānijas un Kārlīša ikdienas rūpju veikšanai, iepazīstot Ergosomu, kā arī kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu skaidrojām, kas jāņem vērā māmiņai, kura baro mazulīti ar krūti un kāpēc, ne vienmēr, pilnīga atteikšanās no kādas produktu grupas ikdienas uzturā, nav pareizākā izvēle. 

Garšu ceļvedis šajā svētdienā ieveda mūs spēcinošu garšu pasaulē, kurā pavārs  Žanis Raivo – Behmanis mums parādīja kā pagatavot spēcinošu, sezonālu kokteili no dārzeņiem, augļiem un auzu pārslām.  Ikdienā Žanis sastopams virtuvē, tomēr brīvajos brīžos brien pļavās, pastaigājas mežos, jo viņam patīk atrast vēl neiepazītas lietas un atklāt jaunas garšas, ar kurām radīt ēdienu, kura galvenās vērtības ir – īsts un kvalitatīvs.

Kā mainās mammas uzturs krūts zīdīšanas laikā un kā tas, ko apēdam, ietekmē mazulīti? Liela daļa mammu šajā laikā bieži atsakās no daudzu produktu lietošanas uzturā, kā piemēram, piena produkti. Sertificēta uztura speciāliste, Lizete Puga raidījumā atklāj, ka tikai 10% mazulīšu veidojas alerģiskas reakcijas  uz kādu no pārtikas produktiem, tāpēc svarīgi ir saprast, ka ne vienmēr atteikšanās no teju visa iespējamā ēdiena ir nepieciešamība.

Jaunās māmiņas ikdienā ir jāspēj apvienot daudz un dažādu pienākumu veikšanu ar rūpēm par mazulīti. Viens no veidiem kā paspēt visu, ir darīt to kopā ar mazo.  Bet to, cik daudz spēka no mammas prasa mazuļa nēsāšana, zina tikai tās mammas, kas savus mazos ir iznēsājušas uz rokām. Šobrīd jaunajām māmiņam tiek piedāvātas dažādas alternatīvas, kuras dod iespēju mazulīti pārnēsāt ērti, nekaitējot savai un mazulīša veselībai, tāpēc, skaties, kā rubrikas Laimīga mazuļa dienasgrāmata Kārlītis un viņa mamma Melānija iepazija Ergosomas ērtumu un priekšrocības. 

 

Šajā raidījumā mums bija iespēja tikties arī ar Māmiņu kluba Labdarības fonda mazo Super meiteni Elizabeti un viņas mammu Kristīni! 

Elizabetes veselības stāvoklis pasliktinājās, kad meitenītei bija vien pāris mēnešu. Pēc ilga un nopietna izmeklējumu procesa tika atklāta ģenētiska saslimšana, tai progresējot, piedzīvojot dažādas medicīniskās manipulācijas, Elizabete ir zaudējusi redzi, valodas attīstiba ir regresējusi, taču Elizabetes mamma nepadodas un turpina meklēt dažādus risinājumus, lai uzlabotu meitenītes dzīves kvalitāti, tāpēc, raidījumā, Elizabete kopā ar mammu devās iepazīties ar kanistarpiju un skaidroja to – kā šie īpaši apmācītie četrkājainie draugi var palīdzēt bērniņiem ar īpašām vajadzībām!

 

LIELO INTERVIJU ar Uguns skolas vadītāju, divu bērnu mammu Laura Dennler, kura intervijā atklāja daudz vērtīgas atziņas, kuras viņai ir likušas pārvērtēt dzīvi un izprast pazaudtās sievietes būtību, nokļūstot mammas lomā,  skaties vietnē Shortcut.lv

 Uz tikšanos jau nākamajā svētdienā - 7. oktobrī, kanālā STV pirmā

Māmiņu klubs, 2018