27.12. STV: Spilvena izvēle bērnam, cilmes šūnu izmantošana ārstniecībā, apavu izvēle mazulim

27. Dec 2020, 09:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam sagaidījuši 2020.gada pēdējo Māmiņu Kluba TV raidījumu, lai jau pavisam drīz tiktos atkal, tiesa, nu jau 2021.gadā.

Jaunais gads nesīs daudzas atklātas intervijas un iepazīšanās ar cilvēkiem un ģimenēm, kas iedvesmo. Būs vērtīgas tikšanās ar speciālistiem, atbildes uz daudziem aktuāliem jautājumiem par bērniņa plānošanu, grūtniecību un audzināšanu.

Noskaties Māmiņu Kluba 27.decembra raidījumu sev ērtākajā laikā šeit, Māmiņu Kluba portālā.

Lielajā intervijā tikāmies ar Martu Mariju Sproģi, kura atklāti runāja par savas ģimenes spēku un to, kā kopā ar vīru Pēteri Sproģi nonākuši līdz lēmumam bērnus mācīt mājmācībā.

Spilventiņš ir mūsu draugs un sabiedrotais nakts laikā, lai labi izgulētos, taču, pēc speciālistes teiktā, bērnam līdz 2 - 3 gadu vecumam spilvens nav vajadzīgs. Raidījumā noskaidrojām, kā izvēlēties bērnam piemērotāko spilvenu, ko likt pagalvī, kamēr bērniņš vēl ir pavisam maziņš.

Superbēbīte Odeta kļūst jo dienas, jo aktīvāka, tāpēc noteikti aiz kalniem vairs nav brīdis, kad mazulīte spers pirmos solīšus. Kopā ar Superbēbīti un viņas vecākiem devāmies pie speciālista noskaidrot, kādā vecumā bērniņam būtu jāsāk staigāt, kam šajā attīstības posmā jāpievērš uzmanība, kā arī, kā izvēlēties pirmās kurpītes.

Skaidrs, ka sevi un savus bērnus nevaram pasargāt no visa, taču varam izdarīt maksimumu, ko šobrīd piedāvā mūsdienu medicīna. Raidījumā iepazinām stāstu, kā cilmes šūnas palīdz uzlabot četrgadīgās Dārtas, kura piedzima ar bērnu cerebrālo trieku, dzīves kvalitāti.

Šī gada izskaņā mūsu TV raidījuma vadītāja Rūta paguva izmēģināt ko jaunu – spēka treniņus ķermeņa augšdaļai. Īsts izaicinājums, jo sevišķi tad, ja iepriekš neesi apzinājusies, kādu spēku, patiesībā, slēpj ķermenis.

TV