Viltotais zaķis ar kraukšķīgu auzu pārslu garoziņu un sulīgu biezpiena pildījumu

Viltotais zaķis ar kraukšķīgu auzu pārslu garoziņu un sulīgu biezpiena pildījumu

25. Jan 2012, 09:30 maijbite maijbite

Labdien!

 

Tā kā improvizācija nav mana stiprā puse, es taisu pārbaudītas vērtības, šoreiz recepte atkal no iemīļotā žurnāla "Pie GALDA!" 2011. gada janvāra numura.

 

Sastāvdaļas: 1 kg maltās gaļas (1:1 liellopu un cūkgaļa) 3-4 ēd. k. krējuma sāls, malti melnie pipari Pildījumam: 5 tējk. sasmalcinātu zaļumu (pētersīļi, selerijas) Panēšanai: 50 g auzu pārslu sāls, malti melnie pipari Piebilde: Man liellopa vietā bija jaunlops; sāli un piparus liku tikai gaļai, pildījumam ne; zaļumi - pētersīļi.

 

 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Malto gaļu liek palielā bļodā, pievieno sāli, melnos maltos piparus, skābo krējumu. Gaļu mīca tik ilgi, līdz tā kļūst vijīga.

 

 

Ar mitrām rokām sadala masu sešās vienādās daļās. Piebilde: es uztaisīju nelielus, bet 7.

Sagatavo pildījumu. Zaļumus nomazgā, nosusina un sasmalcina. Samaisa tos ar biezpienu.

 

 

No sadalītās gaļas masas veido plāceņus. Plāceņa vidū liek pildījuma masu un ar mitrām rokām plāceni sarullē, nogludinot tam malas un aiztaisot visus caurumus un spraugas. Veido garenus gaļas kukulīšus.

 

 

Auzu pārslas izber uz lēzena šķīvja. Ņem katru gaļas kukulīti un no visām pusēm to apvārta auzu pārslās. Kādu kukulīti var cept arī bez auzu pārslu garoziņas.

 

 

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Liek gaļas kukulīšus uz plāts un cep 30-40 minūtes (es cepu 40) 200 grādos.

 

 

Lūk gala rezultāts! :)

 

 

Patiešām sulīgi - to var redzēt pēc tā, ka sula ir iztecējusi, kā arī pēc 2 kukulīšiem. kuri pamanījās pārplīst. :) Biezpiens un pētersīļi lāgā nejūtas, bet tie piešķir gaļai sulīgumu. Auzu pārslas piešķir kraukšķīgumu. Lai labi garšo! :)

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>