Vienkāršas, gardas maizes recepte!

Vienkāršas, gardas maizes recepte!

31. Jan 2012, 16:00 taschinka taschinka

Maizi nu jau savās mājās cepu ļoti bieži. Tas nav sarežģīti, nav arī dārgi, un pats galvenais, ka pašu rokām darināts. Silts un gards maizes kukulīts.

Sastāvdaļas:

250ml ūdens

15g svaigais raugs

1 tēj.k sāls

1 tēj.k cukurs

1 ēd.k eļļa mīklā un 1 tēj.k trauka iesmērēšanai

ja vēlas var pievienot visdažādākās garšvielas (majorāns,oregāno,baziliks,šīs ir izmēginātas un garšo labi)

1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām

ap 200g milti,bet precīzi manīsim,kad mīcīsim mīklu

 

 

Siltā ūdenī izšķīdinam raugu,iemaisam cukuru.Auzu pārslas ar kviešu klijām sablenderējam miltos.Pievienojam auzu pārslām 1 glāzi miltus,garšvielas un sāli.(glāzes tilpums 250ml)Izšķīdušo raugu iemaisam miltos,izmaisam.Pievienojam eļļu.Pa karotītei pievienojam vēl miltus,mīcam mīklu.Mīklai jābūt ellastīgai,staipīgai,maigai,bet tai nav jalīp pie rokām.Vislabāk katru reizi rokas noskalot un tupināt mīcīt ar tīrām rokām,ko var arī iesmērēt ar eļļu,šādi mēs nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs maiga.

 

 

Izveidojam kukulīti,ko ieliekam ieeļļotā traukā un pārsedzam ar pārtikas plēvi.Liekam raudzēties siltā vietā ap 1 stundu.

Šādi izskatās uzrūgusī mīkla.

 

 

Izņemam no trauka mīklu un rikās to pastaipam,pamīcam,tad izveidojam formu kādu vēlamies,man tā būs apaļa maizīte.Apberam ar miltiem un apsedzam ar dvieli.Ļaujam 20 minūtes pastāvēl.

 

 

Pēc 20 minūtēm kukulīts uzbriedis.

 

 

Liekam cepties ap 220 grādiem ap 20 minūtēm.Gatavo maizīti liekam zem dvieļa,lai šādi atdziest.

 

 

Recepte ir ļoti vienkārša,katram pa spēkam un garšo lieliski.Maizīte ir ļoti maiga kā pūciņa!

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>