Tava izvēle: labās baktērijas jogurtā vai pērlītēs?

Tava izvēle: labās baktērijas jogurtā vai pērlītēs?

23. Jan 2012, 14:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā izvērtēt, vai tavam organismam pietiek ar tām probiotikām, kas pievienotas dažādiem piena produktiem, vai arī tev vajadzīgs kas vairāk? Un vai tad maz atšķiras probiotikas, kas pievienotas pārtikas produktiem no tiem, kuras izmanto farmācijā? Jautājam internistei, aviācijas medicīnas ekspertei Dacei Cibulei no klīnikas Premium Medical.

 

 

„Ja ar organisma veselību viss kārtībā, tad pilnībā pietiek ar pārtikā uzņemtajām probiotikām. Taču, ja ir kādas slimības vai citas pašsajūtas problēmas (pavasara nogurums, enerģijas trūkums, kas sevišķi raksturīgs šobrīd), iespējams jālieto papildus probiotikas“ stāsta Dace Cibule.

 

 

Ar ko īsti atšķiras probiotikas, kas pievienotas pārtikas produktiem no tām, kas ir kapsulās?

 

Piena produktos:

  • Probiotikas pievienotas kā papildus bonuss, kuru izmantot veiksmīgāka mārketinga veidošanai. Jo produkts pircējiem šķiet vērtīgāks, jo vieglāk to ir pārdot.

 

  • Ražotāji nav veikuši klīniskus pētījumus, lai pierādītu, ka viņu produktos tiešām ir tik daudz probiotiku, lai organisma veselībai un pašsajūtai tie nāktu labumā.

 

  • Ražotāji neizskaidro, kā viņi nodrošina, lai produkta ražošanas procesā, probiotikām nepiekļūtu skābeklis un gaiss, kas patiesībā iznīcina probiotikas.

 

Zālēs un uztura bagātinātājos

  • Zāļu un uztura bagātinātāju ražošanas laikā ir jāievēro citi izstrādes standarti, jo tiem ir stingrāka kontrole, lai iegūtu zāļu vai uztura bagātinātāju reģostrāciju. Tas produktā nodrošina lielāku daudzumu probiotiķu.

 

  • Atsevišķi ražotāji garantē, ka patentētā sistēma, kas izmantota produktu ražošanas laikā, nodrošina to, ka probiotikas izdzīvos kuņģa skābajā vidē, nonāks tieši mērķī un vairosies, lai sniegtu organismam izcilu atbalstu.

 

  • Vienā pērlītē var būt pat piecas dažādas labās baktērijas, kas organismam nodrošina maksimāli labu iedarbību, uzlabojot imunitāti, normalizējot vēdera izeju, gremošanas sistēmas darbību un novēršot smaguma sajūtu, kā arī vēdera pūšanos.

 

  • Organismam pietiek izdzert kapsulas kursa veidā divas reizes gadā (pa divām nedēļām ik reizi), lai ilgstoši nodrošinātu veselību un lielisku pašsajūtu.

 

 

Sieviešu Kluba izvēle:

„Pearls Winter+“ – probiotiķu komplekss, kas īpaši ieteicams tieši agrā pavasarī (vai pirms ziemas), kad organismam ir vajadzīgs stiprināt imunitāti. Sastāvā esošais laktoferīns palīdz stiprināt organisma imūnsistēmu. Ražošanas laikā izmantota patentētā "True Delivery" tehnoloģija.