Stilīgas idejas dāvanu saiņošanai

Stilīgas idejas dāvanu saiņošanai

24. Oct 2011, 22:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Prāto, kā gan skaisti ievīstīt dāvanu pašas spēkiem? Jo gribas taču, lai dāvanas saņēmējam ir mīļš pārsteigums, bet pašai gandarījums par skaisti paveiktu darbiņu, vai ne? Māmiņu Klubs piedāvā trīs praktiskas un šogad arī ļoti aktuālas dāvanu saiņošanas idejas.


Sniegotie sveicieni

Šī ideja noderēs visām, kas vēlas sniegoto un skaisto ziemu ienest mājās. Turklāt daudz tīkamākā formā – dāvanas izskatā!

 

 

Dāvanas iesaiņošanai nepieciešams balts papīrs (lieliski, ja tam ir mirdzums), šķēres, saiņojamais papīrs, balta lentīte, skočs, gludeklis un, protams, radošā iedvesma.

 

Visparastākais darbiņš – dāvanu skaisti iesaiņo, izmantojot skoča un šķēru palīdzību. Nesatraucies, ja viss neizdodas akurāti un precīzi. Tieši pašas ieliktais darbs vairos dāvanas šarmu un individualitāti.

 

Tad ņem baltās papīra lapas, izgriez no tām nelielus kvadrātiņus un atceries bērnību, kad veidoji sniegpārsliņas. Formas un cakas tām var būt dažādas. Bet, lai pārsliņas līdzinātos sniega pikām, veido tās apaļas un maksimāli piepildītas. Var arī izmantot speciālos dekoratīvos papīrīšus (kā foto paraugā!).

 

Ja pārsliņa ir ļoti salocījusies (jo pati taču gatavoji!), to vari nogludināt un tad līmēt klāt pie dāvaniņas.

 

Noslēgumā apsien vēl baltu lentīti un dāvana gatava!

 

Dāvana kā godalga

Gada beigās parasti ļoti aktuāli veidot populārāko cilvēku topus, apbalvojumus vai pasniegt īpašās gada balvas. Šo ideju vari izmantot arī dāvanu saiņošanā. Sasaiņo dāvanu tā, it kā tā būtu īpaša godalga, pierakstot mīļu titulu adresāta vietā!

 

 

Kās tev nepieciešams dāvanas saiņošanai? Dāvanu papīrs (jo elegantāks, jo labāks!). Ar to vienkārši iesaiņo dāvanu. Balta lenta, krāsains papīrs, balts papīrs un zīmodziņu veidotājs (atceries, kā agrākos laikos aizzīmogoja vēstules?) Ja zīmodziņu veidotāju neizdodas atrast, derēs arī parastākā superlīme. Un vēl vajadzīgs arī diegs un adata.

 

Visgrūtākais sākumā šķitīs uzdevums ar godalgas veidošanu, bet patiesībā tur nav nekā grūta. Vajag izgriezt nelielas krāsainā papīra strēmelītes, salocīt smalkā vēdeklītī un ar diegu sadiegt katru ieloci. Nofiskē visu un izveido aplīti. Brīvās malas salīmē kopā.

 

Tad arī darbiņš gandrīz jau paveikts. Uzlīmē visam virsū parastu baltu papīru, kas izgriezts mazākā aplītī un līmē pie vēdeklītī locītā apļa.

 

Vidū vari rakstīt novēlējumu, bet ideāli, ja izdomā personalizētu titulu, ar kuru iepriecināsi dāvanas saņēmēju. Piemēram, gada tituls – mīlošākajam vīriņam, paklausīgākajam dēliņam, lielākajam darba rūķim vai naudas pelnītājam. Titulu idejas vari brīvi un radoši sadomāt!

 

Dāvana ar vasaras garšu

Tavi mājinieki vai draugi to vien dara, kā čīkst un sūdzas par auksto ziemu? Pagatavo viņiem dāvanu, tās dizainā iekļaujot kādu vasaras ziedu elementu. Ideāli, ja vari izmantot sausos ziedus, kas auguši pašas dārziņā. Ja neesi puķkope, dodies uz floristikas veikalu un piemeklē sev piemērotāko.

 

 

Šis dāvanas saiņošanas veids ir viens no vienkāršākajiem. Iesaiņo dāvanu, kā nu tev izdodas, apsien skaistu banti un aiz tās aizliec ziedu pušķīšus!

 

Skaisti un ar dabas un vasaras smaržu, vai ne?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 


Kādā stilā tu šogad iesaiņosi dāvanas?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 22. Dec 2010, 15:33

Jā, zeķē tiešām neko lādzīgu nevar ielikt!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 22. Dec 2010, 09:53

Es šogad čakli jo čakli šuvu auduma maisiņus ar lentītēm 😀