Sieviešu Klubs dibina savu folkloras kopu! Piedalies un mācies latviešu tradīcijas!

Sieviešu Klubs dibina savu folkloras kopu! Piedalies un mācies latviešu tradīcijas!

05. Nov 2011, 11:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi draugos ar folkloru un tautas tradīcijās saskati vilinošus apvāršņus? Vai Tev patīk dziedāt un dancot un piedalīties visādos ampeļos?

 

Vai Tev ir tuva latviskā dzīvesziņa, riti un interesē viss, kas saistīts ar tautas paražām un sievišķīgajām izdarībām uzturot mūsu mīļās Zemes dabisko veselību?

 

Sieviešu Klubs aicina reizi nedēļā apmeklēt mūsu jaundibināto folkloras pulciņu, jo kopā mēs vēlamies kļūt par pastāvīgu kopu, piedalīties festivālos un pats galvenais - iemācīties tautas tradīcijas, lai zinātu, kā svinēt saulgriežus un citus svētkus, lai būtu tuvāk mūsu nacionālajai bagātībai, lai nodotu to tālāk bērniem.

 

Sieviešu Kluba folkloras kopa apvienos iesācējas, tāpēc iepriekšzināšanas nav nepieciešamas, tikai vēlme aktīvi darboties.

 

Kā tas viss notiks?

 

Mēs tiksimies reizi nedēļā Sieviešu Klubā un pieredzējušu folkloristu vadībā lēnītēm apgūsim dziesmas un tradīcijas!

 

Jau februārī Sieviešu Kluba folkloras kopa dosies uz Tautas Masku festivālu Viesītē, kas būs fantastisks pasākums (lasi zemāk).

 

Dalībnieču pieteikumus pirmajai kārtai gaidām līdz pirmdienai - 10.janvārim, jo mums jau jāvienojas, kādos datumos tiekamies un kā kopīgi gatavojamies Masku festivālam.

 

Dalības maksa par folkloras kopas nodarbību būs aptuveni 6 latu robežās.

 

Nodarbības notiks reizi nedēļā, 1,5 h, darba dienas vakarā. Vēl vienosimies par konkrētām dienām.

 


Sieviešu Kluba folkloras kopu apmācīs folkloristi no kopas "Grodi"

 

Irita Vimba, Latviešu folkloras biedrības pārstāve un folkloras kopas "Grodi" dalībniece būs viena no mūsu pasniedzējām. Lūk, ko viņa mums raksta: "Folkloras nodarbības notiks 1 reizi nedēļā  ilgums 1 līdz 1,5 stundas ar mērķi veidot izpratni par latviskām tradīcijām un tās piekopt.Kā pirmais būtu dalība Masku festivālā 12. – 13.februāri Viesītē. Nodarbībās mēs mācīsimies tradīcijas un masku gatavošanu.

 

Līdz tam laikam mums ir jāpiesaka sava grupa – tās būtu ķekatas (tās mēs varētu būt tikai dāmas), kas ar savu sagatavotu programmu festivālā varētu piedalīties.


Tikšanās laiki, piemēram, trešdienas vai ceturtdienas vakari.


Tās sanāk 5 tikšanās reizes līdz festivālam, varbūt, ja piekrīt pārējie, lai paspētu labāk sagatavoties vēl kādu reizi tikties."
 
 
Gaidu no Jums ziņu, jo līdz 12.javnārim jāpiesaka grupa, jo ir jāizdomā vai paliekam Viesītē, guļam, ēdam utt.

 

Drīzumā informācija arī par Masku festivālu Viesītē!

 

Nu, vai Tu piedalies? Raksti man sandija@sieviesuklubs.lv