Labdien! :)
Ja jau eksperimentējam, tad eksperimentējam. Šoreiz eksperimentam izmantoju Herkuless kviešu pārslas.
Vajadzēs:
100 g kviešu pārslas; 100 g kviešu milti; 50 g cukurs; 1 tējk. eļļas (man bija olīveļļa); 1 ēd. k. skābais krējums; 100 g sviests; 50 g mandeles; + ola klinģerīšu apsmērēšanai. No šī daudzuma sanāca 8 klinģerīši, ja vēlas vairāk, visas sastāvdaļas dubulto. :)
Sasmalcinām mandeles.
Samaisa mīkstu sviestu ar cukuru, kuram pievieno krējumu un eļļu. Pēc tam pievieno miltus.
Pievieno mandeles.
Pievieno kviešu pārslas un visu samaisa.
Beigās masa mīcāma ar rokām, izveido kukulīti.
Sagriež mīklu tik daļās, cik grib klinģerīšus, bet jārēķinās ar to, ka mazākus būs grūtāk veidot.
Izrullē stienīti.
Izveido klinģerīti.
Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem. Izveidotos klinģerīšus liek uz plāts un apsmērē ar sakultu olu.
Cep 180 grādos 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. :)
Lūk, gala rezultāts! :)
Saldi un kraukšķīgi klinģerīši. :) Lai labi garšo! :)
Maija
Tādi tie arī bija. 😀