Ja pusdienās piedāvājām kartupeļu plātsmaizi, tad saldajā - pavisam gards pārsteigums no māmiņas Ilzes Bērziņas.
Vajadzīgs:
- 6 olas
- glāze cukurs
- 2 glāzes miltu
- soda vai cepamais pulveris
- 3 ēdamkarotes olīveļļa
- 6 mazi āboli
- 300 grami melleņu
- 50 grami brūklenes
Pagatavošana:
{pic:1}
Iesitam bļodā 6 olas.
{pic:2}
Kamēr kuļam ar mikseri, pieberam cukuru. Mana meitiņa man ļoti izlīdzēja palīdzēdama.
{pic:3}
Pielejam eļļu, kuļam, mazliet miltus un sodu un atkal miltus.
{pic:4}
Nomizojam sagriežam ābolus šķēlītēs.
{pic:5}
Ieberam mīklā ābolus un samaisām.
{pic:6}
Uzlejam mīklu uz pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs.
{pic:7}
Nomazgājam meža ogas.
{pic:8}
Un beram uz mīklas.
{pic:9}
Mēs vēl tikām pie lielām mellenēm, tās arī uzliku virsū.
{pic:10}
Liku vēl mazas krējuma piciņas.
{pic:11}
Pārberam cukuru vēl visam pāri, jo viss kopā diezgan skābs.
{pic:12}
Liekam krāsnī uz 30 minūtēm uz 180 grādiem.
Labu apetīti.
jā es dzirdēju ,ka brūklenes un dzērvenes arī jau ir😀)
garšīķgi,bet pa virsu vajadzētu saldējumu😀)ņam,ņam😀
nu man atkalsiekalas mutē, bet tiko jau paēdu😀)
jā es dzirdēju ,ka brūklenes un dzērvenes arī jau ir😀)
garšīķgi,bet pa virsu vajadzētu saldējumu😀)ņam,ņam😀
nu man atkalsiekalas mutē, bet tiko jau paēdu😀)
Jā, par diētu var aizmirst.😀Ņammīgi.