Brokastīts pankūkas. Kādas? Pavisam neparastas!
Sastāvdaļas:
(glāzes tilpums visās manās receptēs ir nemainīgs 250ml)
1 glāze pilngraudu auzu pārslas
1 glāze milti
8g šķīstošais raugs vai arī 15g svaigais raugs
1 glāze piens
4 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
1ola
1 neliels burkāns
2 tēj.k vaniļas cukurs
2 ēd.k eļļa mīklā un vēl cepšanai
Sākumā gatavojam ieraugu:
Traukā ieberam miltus, sablenderētas miltos auzu pārslas,raugu,cukuru.Pievienojam siltu pienu,izmaisam.
Pārsedzam trauku ar pārtikas plēvi un raudzējam siltā vietā ap 45 minūtēm.
Pa to laiku uz smalkās rīves sarīvējam burkānu,sablenderējam putrā,pievienojam vaniļas cukuru.
Ņemam uzrūgušo ieraugu,pievienojam burkānu un olu,kas viegli sakulta ar šķipsniņu sāli.
Izmaisam līdz masa viendabīga.
Pārsedzam ar pārtikas plēvi un raudzējam vēl 1 stundu.
Uzrūgusī mīkla ir bieza kā 30% skabais krējums.Tā nav tekoša,bet krītoša.
Liekam ar ēdamkaroti piciņas uz pannas un cepam no abām pusēm brūnas.
Cepam nelielā eļļas daudzumā un uz mazas uguns.
Pasniedzam siltas un tik pat labi arī aukstas būs gardas.