Raudzētas griķu pārslu pankūkas

Raudzētas griķu pārslu pankūkas

30. Jan 2012, 12:05 veesma veesma

Ko tik vien no griķiem nevar pagatavot! Šoreiz pagatavosim garšīgas raudzētas griķu pārslu pankūkas.

 

Pankūku pagatavošanai būs nepieciešams:

- 200 g Herkules griķu pārslu;

- 3 glāzes ūdens;

- 2 olas;

- 5 EK miltu;

- 1/3 glāzes piena;

- 15 g rauga;

- sāls, cukurs;

- eļļa.

Griķu pārslas pārlej ar 3 glāzēm ūdens, pieber sāli un uzvāra biezputru.

 

 

Biezputru nedaudz atdzesē.

 

 

Tad pievieno 2 olas un samaisa.

 

 

Masai klāt pieliek miltus, nedaudz sāli, samaisa.

 

 

Pēc tam pievieno siltā pienā izšķīdinātu 1 tējkaroti cukura un raugu.

 

Visu kārtīgi samaisa. 

 

 

 

Veidojas pabieza mīkla.

 

Mīklu pārklāj, noliek siltā vietā un uzraudzē. 

 

 

 

Kad mīkla uzrūgusi cep pankūkas.

 

 

Pankūkas sanāk zeltainas un ļoti garšīgas.

 

 

Var ēst ar skābu krējumu.

 

 

Vai arī ar brūkleņu ievārījumu.

 

 

Pamēģiniet, pankūkas tiešām ir ļoti garšīgas.

 

{fotoblog:3867}

 

Lai izdodas!

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>