Provansiešu maize Fougasse - Fugas

Provansiešu maize Fougasse - Fugas

30. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Šī maize Provansē ir tā pat kā Itālijā Fokača.Parasta maizes mīkla,kas bagātināta ar olīveļļu.Neparasta šai maizei ir nosaukums un forma, kas atgādina koka lapu.

Es,protams,to papildināju ne tikai ar olīveļļu,bet arī ar Herkuless miežu pārslām.

 

 

Sastāvdaļas:

300ml ūdens

25g svaigais raugs

2 glāzes miežu pārslas

milti,cik paņems mīkla

50ml olīveļļa mīklā un vēl būs nepieciešams trauka ieziešanai un maizes apsmērēšanai

garšvielas,šādas piemērotas Fugas maizei (rozmarīns,baziliks,timiāns,majorāns,salvija,piparmētra,oregāno)

12g sāls

 

Pagatavošana:

Siltā ūdenī izšķīdinam raugu,pievienojam sablenderētas miežu pārslas ar sāli,ja vēlamies garšvielas.Izmaisam.

Pievienojam olīveļļu un miltus tik,lai mīkla nelīp pie rokam to mīcot.

Samīcam kārtīgi mīklu un liekam ieeļotā traukā,ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā ap 1 stundu līdz mīkla dubultojas.

 

 

Pēc  tam mīklu sadalam 2 daļās.No katras izveidojam šādu kā bildē koka lapas formu.

Izdaram iegriezumus,apsedzam ar dvieli un atstājam uz 30 minūtēm.

Pēc tam apsmērējam ar olīveļļu un pārkaisam ar sāli vai garšvielām.

 

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 240 grādiem ap 15 minūtēm.

 

 

Gatavo maizi apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

Olīveļļa dod ļoti interesantu garšu.

 

 

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>