Prjaņiki

Prjaņiki

14. Mar 2012, 00:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1 ola

1 ēd.k skābais krējums

1 ēd.k medus

75g sviests vai margarīns

1 glāze cukurs (250ml)

1/2 glāze ūdens

1/2 tēj.k soda

1 ēd.k kakao nesaldināts,bet var arī vairāk ap 2-3 ēd.k,var arī bez

1 glāze kukurūzas milti ( ja nav,tad liekam tikai kviešu miltus)

iesākumā 1 glāze kviešu milti un pēc tam līdz mīkla ir mīcāma

Var arī pievienot dažādas garšvielas,ingvers,kanēlis,kardamons utt.šajā reizē es iztiku bez garšvielām.

 

Pagatavošana: Olu samaisam ar 1/2 glāzi cukuru,pievienojam mīkstu,istabas tempretūrā pastāvējušu sviestu vai margarīnu un krējumu,izmaisam. Otru pusi glāzi cukuru liekam uz pannas un kausējam,pievienojam medu,kad pilnībā izkusis lēnām pielejam ūdeni,bet ļoti uzmanīgi,jo massa sāks burbuļot un var apšļakstīt rokas.Tā kā uzmanīgi.Kad ir gatavs šis sīrups,tad lejam to mūsu olu,sviesta maisījumā un kārtīgi izmaisam. Sodu sajaucam ar 1 glāzi kukurūzas miltiem,kakao un iemaisam mīklā.(ja nav kukurūzas,liekam kviešu) Pēc tam pievienojam 1 glāzi kviešu miltus,izmaisam.

Tālāk pievienojam miltus tik,lai mīkla ir mīksta,maiga,bet ir mīcāma. Mīklu atstājam uz 20 minūtēm,lai milti uzbriest.

 

No gatavās mīklas veidojam mazas bumbiņas,vai arī izrullējam to biezā kārtā un izspiežam ar formiņām.Kā vēlamies. Liekam cepties cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.Tiklīdz praņiki ir sausi pēc izskata,tā tie jau gatavi.Cepšanas laiks atkarīgs no praņiku izmēra,tā kā skatamies.

 

 

.

 

Gatavus, atdzisušus praņikus apsmērēju ar izkausētu šokolādi un citrona glazūru.

 

 

1 ēd.k citrona sula + pūdercukurs tik,lai masa paliek bieza. Izmaisam un gatavs.Klājam uz praņikiem.

 

Protams, jums tas viss var izdoties daudz skaistāk kā man, jo es steigšus gatavoju, jo dēls skraidīja riņķī un gaidīja, kad tad varēs nogaršot un līdz ar to čamāties nebija laika :D

Ļoti gardi!