Pret vēnu slimībām ar rutīniem?

Pret vēnu slimībām ar rutīniem?

28. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda portāla www.sieviesuklubs.lv lasītāja nesen ieintersējās par to, kā vēnu veselības profilaksei palīdz rutīns – viela, kas stiprinot asinsvadu sieniņas. Jautājam flebologam Intam Ūdrim no VC4 Baltijas vēnu klīnikas.

Kas tas tāds – rutīns?

Rutīns ir flavonoīds, ko lieto medicīnā, jo tas pazemina kapilāru caurlaidību, un tas aizsargā C vitamīnu no oksidēšanās. Tādēļ to lieto asiņošanas, asinsizplūdumu un varikozo vēnu profilaksei.

Kā šo vielu vērtē flebologs?

„Tas ir viens no venotoniķiem. To varētu lietot, bet uzmanīgi jāizvērtē, vai preparāts nav reģistrēts kā pārtikas piedeva. Esmu novērojis, ka ražotājfirmas sāk krāpties. Tās dažādus preparātus reģistrē kā pārtikas piedevas. Ja medicīniski šī viela sniedz vajadzīgo efektu, tad kā pārtikas piedeva tā bieži vien savu uzdevumu neveic, jo ražotāji to preparātā pievienojuši mazākā devā. Rezultātā konkrētā medicīniskā viela nespēj pildīt savas funkcijas.

Ar pārtikas piedevām ieteiktu būt uzmanīgiem, jo tām varētu būt problēmas ar kvalitāti.

Bet svarīgi saprast – neviens medikaments neizārstē vēnas! Ja ir vēnu problēmas, ieteiktu ar tām vērsties pie speciālistiem. Bet profilaksei vajadzētu ievērot veselīgu dzīvesveidu – salāgotas fiziskās aktivitātes un veselīgu uzturu,“ iesaka Ints Ūdris. 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Vairāk informācijas www.edk.lv

www.flebologija.lv;

www.juglasklinika.lv

 

Veselības centrs 4

 

Kāda ir tava pieredze ar rutīna saturošiem preparātiem? Uzlabojas vēnu pašsajūta?